HAARETZ: “İSRAİL İÇ İSTİHBARATIN SHIN BET’TEN FİLİSTİNLİLER TÜRKİYE’DE EĞİTİLİYOR İDDİASI



 
 


Haaretz gazetesi, İsrail’in iç istihbarat örgütü ShinBet’in  İsraillileri hedef alan saldırıları planlamada Hamas’a yardımcı olduklarından kuşkulanan 34 Filistinli’nin gözaltına alındığını açıkladığını belirttiği haberinde, “Shin Bet bu kişilerin Türkiye’deki Hamas karargahı tarafından yönetildiğini ve Filistinliler’ in Türkiye’de eğitildiğini söylüyor” diye yazdı

İsrailli Haaretz gazetesine göre, Shin Bet,  yaptığı açıklamada Eylül ayında gözaltına alınan 34 Filistinli’ninHamas’a silahlı saldırılarda, bombalamalar ve İsrailleri kaçırma eylemlerini planlamada yardımcı oldukları şüphesinin bulunduğunu, hedefleri arasında Kudüs’teki Teddy Stadı ve kentin hafif ray sisteminin de yer aldığını ifade ettiği haberinde, “Shin Bet, söz konusu kişilerin bir hedefinin, İsrail’den Filistin Yönetimi’nin çöküşüne götürecek sert bir karşılığı kışkırtmak olduğunu da öne sürdü. Ağustos ayı sonunda Batı Şeria’da bir saldırıyı gerçekleştirmekle suçlanan Filistinlilerin,  Hamas üst düzey yetkilisi Salih El Aruri’nin başında bulunduğu Türkiye’deki Hamaskarargahında yönetildi dedi” şeklinde kaydetti.

Söz konusu Filistinlilerin ShinBet’e  Ürdün, Türkiye, Suriye ve Gazze’de eğitim aldıklarını söylediklerinin kaydedildiği açıklamada “Filistinlilerin  Türkiye’de, Batı Şeria’da silahlı ve bomba saldırılarını gerçekleştirmek, yerleşim merkezlerine girip İsraillileri kaçırmak için eğitim gördükleri” öne sürüldü.

İsrail yönetimi, Hamas ve İhvan’ı desteklediği gerekçesiyle NATO’dan Türkiye’ye karşı etkili adımlar atmasını talep etti.

EL-YEVM: “İSRAİL, TÜRKİYE’Yİ NATOYA ŞİKAYET ETTİ”

İsrail’in Türkiye’yi NATO’ya şikayet ettiği belirtildi.

İsrael El-Yevm gazetesine göre İsrail NATO liderlerine ulaştırdığı resmi mesajında “NATO’ya üye bir devletin terörist gruplarla ilişki kurması kesinlikle makul değil” dedi.

Habere göre, Hamas Hareketi’nin İstanbul’da çalışmalarını yürüttüğü bir büro bulunuyor. Bu büronun başında da hareketin önemli isimlerinden, İsrail tarafından birçok askeri operasyonun sorumlusu olmakla suçlanan Salih El-Aruri bulunuyor. İsrail yönetimi Aruri’nin Batı Şeria’daki Filistin yönetimine darbe girişiminde bulunduğunu, ancak bu girişimin aylar öncesinden tespit edildiğini iddia ediyor. Yine Aruri İsrail karşıtı çok sayıda eylem planı yapmakla da suçlanıyor.

Gazete ayrıca İsrailli bir yetkilinin, “İsrail hükümeti Hamas’ın İstanbul’daki bürosunun Türkiye cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandığı ve Erdoğan’ın koruması altında olduğu hususunda hiçbir şüphe taşımıyor. Erdoğan aynı şekilde İhvan-ı Müslimin’i de destekliyor ve Gazze’ye giden Mavi Marmara gemisinin gönderilmesinin de sorumluluğunu taşıyor” şeklindeki sözlerini de aktardı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-