BBC: “CUMHURİYET, UZUN BİR SÜREDİR HÜKÜMET İÇİN BAŞBELA”


BBC, Cumhuriyet gazetesinin yönetici ve yazarları hakkında verilen gözaltı kararlarını ele aldığı haberinde, “Türkiye, muhalif Cumhuriyet gazetecileri gözaltına alıyor. Cumhuriyet, uzun bir süredir hükümet için başbela” diye yazdı.
Temmuz’daki başarısız darbe girişiminden sonra medyaya yönelik baskınlar sürerken Türk polisinin muhalif gazete Cumhuriyet editörü ve bazı yazarları gözaltına aldığına dikkat çeken İngiliz gazetesi, “Cumhuriyet eski laik gazete. Türkiye’de kalan az sayıda muhalif gazetelerden biri.Cumhuriyet, uzun bir süredir hükümet için başbela” dedi.

BBC, hafta sonunda da 15 medya organının kapatıldığını ve 10 bin memurun işten çıkarıldığına vurgu yaptığı haberinde, “Eleştirenler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, darbe girişiminden sonra getirilen olağanüstü hali muhalifleri susturnak için kullanmakla suçluyor. O zamandan beri 110 bin kişinin işten atıldı veya açığa alındı ve 37 bin kişi gözaltına alındı. Hükümet ise, Gülen’in şebekesi çok büyük olduğu için kapsamlı bir temizlik gerektiğini savunuyor”şeklinde kaydetti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-