SALİH MÜSLİM SPUTNİK’E KONUŞTU:”TÜRKİYE’YE DÜŞMANLIK BESLEMİYORUZ”


 

PYD lideri Salih Müslim, TSK’nın PYD/YPG’ye yönelik hava baskınlarına ilişkin, Türkiye’ye hiçbir düşmanlık beslemediklerini belirterek, “Bize bağlı Kürt güçleri (YPG) tarafından Türkiye’ye bir mermi bile atılmamıştır” dedi.

Rus haber ajansı Sputnik’e konuşan Müslim,  “YPG ve PYD’nin hiçbir zaman Türkiye’de gözü olmamıştır” diye konuştu.

ANKA’ya göre, Baskınlar sırasında sivillerin de öldüğünü kaydeden Salih Müslim,  iddia eden Müslim, Musul operasyonuna katılmaya hazır oldukları işaretini de verdi.

YPG’nin Afrin’den Hatay’a havan mermisi atmadığını söyleyen Müslim, Türkiye’ye yönelik hiçbir düşmanlık beslemediklerini savundu.

Salih Müslim, “YPG ve PYD’nin hiçbir zaman Türkiye’de gözü olmamıştır. Erdoğan ve diğer Türk yetkililer YPG’yi lekelemek için bunları söylüyorlar. Biz hiçbir zaman Türkiye halklarına düşmanlık beslemedik. Türkiye bizi evimizde rahat bıraksın, kimse ondan birşey istemiyor” dediği konuşmasında  bir soru üzerine,Suriye yönetiminin kendilerine silah vermediğini ve yönetimle hiçbir görüşmeleri olmadığını da söyleyen Müslim, Musul operasyonunda YPG’ye bağlı herhangi bir silahlı güç bulunmadığını savunurken de davet edilmeleri durumunda harekata katılabilecekleri sinyalini verdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-