DEĞER KAYBI TURİZM VERİLERİ VE 2017 ENFLASYON TAHMİNİ ARDINDAN GELDİ”


Financial Times gazetesi, Türk lirasının dolara karşı uğradığı değer kaybına dikkat çektiği haberinde, “Türk lirası, yeni bir rekor düşük düzeye indi. Bu gelişme hayal kırıklığı yaratan turizm verileri ve 2017 enflasyon tahmininin yükseltilmesinin ardından geldi” dedi.
İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times, Liradaki gerilemenin hayal kırırlığı yaratan turizm verileri ve daha yüksek enflasyon tahminlerinden yediği darbeden sonra geldiğini ifade eden İngiliz gazetesi, “Lira Perşembe günü dolara karşı yüzde 1 düşerek ilk defa 3.11 düzeyini geçti ve düşüş devam etti. Yabancı turist girişlerine ilişkin resmi veriler, ülkenin, turist sayılarının çökmesine yol açan siyasi kargaşadan sonra ziyaretçileri geri getirmede zorlandığını gösterdi”şeklinde kaydetti.
Eylül ayında yabancı ziyaretçi girişlerinin önceki aylara göre daha yavaş azalsa da hala geçen yılın eş döneminin yüzde 33 altında olduğunu belirten İngiliz gazetesi, “Merkez Bankası’nın enflasyon raporu da 2017 enflasyonunun oranının, yüzde 6.5 olan önceki tahminden yüksek olacağını öngörerek bu lira üzerinde ek baskı yarattı” dedi.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-