FRANKFURTER ALLGEMEINE: “IRAK’TA ARTIK SÜNNİ HALK SİYASİ YÖNETİMİN DIŞINA İTİLMEMELİ”


FRANKFURTER ALLGEMEINE: “IRAK’TA ARTIK SÜNNİ HALK SİYASİ YÖNETİMİN DIŞINA İTİLMEMELİ”

Frankfurter Allgemeine Zeitung Irak’taki Sünni halkın siyasi yönetimin dışına bir daha itilmemesi gerektiğine dikkat çektiği haberinde, “Bağdat’taki iktidar sahipleri umalım derslerini almış olsun. Musul’un, çoğunluğu Sünni olan halkını başka bir yerdeki gibi bir kenara itmemeleri ve siyasi gelişmelerden artık bir daha dışlamamaları gerekir” dedi.

Alman gazetesi ayrıca, “Bununla birlikte başka bir duruma karşı hazırlıklı olmak şart: Cihatçılar askeri olarak sıkıştıklarında tekrar terörizme dönüş yapacaklardır” şeklinde kaydetti
Frankfurter Allgemeine, “Bağdat’taki iktidar sahipleri umalım derslerini almış olsun. Musul’un, çoğunluğu Sünni olan halkını başka bir yerdeki gibi bir kenara itmemeleri ve siyasi gelişmelerden artık bir daha dışlamamaları gerekir. Bu dışlamanın öteden beri ölümcül sonuçları var, zira bu, IŞİD milislerini birçok Sünninin nazarında öyle olmadıkları halde ‘kurtarıcı’ haline getiriyor. Onlar bir ölüm ideolojisinin icracısı olmaktan başka bir şey değiller. Sünniler bir daha asla aşırıcılık kulvarına itilemez. Bununla birlikte başka bir duruma karşı hazırlıklı olmak şart: Cihatçılar askeri olarak sıkıştıklarında tekrar terörizme dönüş yapacaklardır” yorumuyla haberini noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-