WASHINGTON POST: “ORTADOĞU’DA ABD’YE GÜVENİLMİYOR”


Washington Post gazetesi yazarı David Ignatius darbeci askerlerin İncirlikte YPG heyetiyle görüştüğünü öne sürdü. Ignaius ayrıca, ABD’ye Ortadoğu’da güvenilmediğini yazdı.
Washington Post yazarı David Ignatius ‘Ortadoğu’da, ABD’ye Neden Güvenilmemesi Gerektiği Biliniyor’ başlıklı haberinde, PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG denetimindeki Suriye Demokratik Güçleri’nden bir heyetin İncirlik’te darbeci askerlerle görüştüğünü ileri sürdü.
ABD’nin, Ortadoğu’da yerel güçler ile vekalet savaşı yürüttüğünü, şartlar ve bölgesel siyaset değiştiğinde ise yerel güçleri başından atmak gibi kötü bir alışkanlığı olduğunu belirten Ignatius, ABD’nin bu önce ayartma, sonra terk etme özelliğinin hiç sevilmediğini ve bu nedenle de Ortadoğu’da ABD’ye güvenilmediğini ifade etti.
ABD’nin Irak, Mısır, Lübnan ve başka yerlerde kendi adına riskler alan güçlerin arkasında durmadığını kaydeden Ignatius, “Şimdi ise terör örgütü DEAŞ ile mücadelede ABD’nin en iyi müttefiki YPG’yi yarı yolda bıraktı. Öte yandan Ortadoğu’da ABD ile müttefik olmak tehlikeli olabilir” dedi.
ABD’nin Türkiye’nin PKK ile mücadelesini de ustalıkla idare etmeye çalıştığını ancak başarısız olduğunu kaydeden Washington Post, “YPG denetimindeki Suriye Demokratik Güçleri’nden bir heyet İncirlik’te darbeci askerlerle görüştü.ABD, mayıs ayında Münbiç operasyonundan önce, YPG denetimindeki Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG) bir heyeti İncirlik Hava Üssü’ne getirdi ancak Türk ve Kürtler arasındaki farklılıkları çözme çabası darbe girişiminin ardından işe yaramadı. SDG ile görüşen generaller şimdi darbe girişimiyle nedeniyle tutuklu” şeklinde kaydetti.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-