BBC: “TÜRKİYE MUSUL’U, IRAK’TAKİ NÜFUZ ALANININ BİR PARÇASI OLARAK GÖRÜYOR”


BBC, Türkiye’nin Musul operasyonuna yaklaşımına dikkat çektiği haberinde, Türkiye’nin Musul’u Irak’taki nüfuz alanının kilit bir parçası olarak gördüğünü kaydetti.
İngiliz BBC kanalı, Türkiye’nin, Musul konusunda kayıtsız kalamayacağında ısrar ettiğine vurgu yaptığı haberinde, “Musul’u Irak’taki nüfuz alanının kilit bir parçası olarak görüyor” dedi.
Türkiye’nin ABD ve Irak’ı, Şii savaşçıları ve Kürt ayrılıkçılarının Musul taarruzuna yer almalarında izin vermeyeceği yönündeki sözlerinden dönmekle suçladığını belirten BBC, “Irak Başbakanı Haydar El İbadi’nin Türkiye’nin Musul taarruzuna katılması olasılığını dikkate almayı reddetmesi, Irak ordusunun, nüfusu çoğu Sünni olan Musul’u geri almak için Şii milislerine dayanması durumunda mezhebi katliamın yaşanabileceği uyarısı yapmış olan Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı üzebilir. Musul bir zamanlar Osmanlı imparatorluğunun bir parçası idi ve Türkiye kenti doğrudan nüfuz alanının içinde görüyor” görüşlerini dile getirdi.

BBCNews haberinde Türkiye ve Irak’ı ziyaret eden ABD Savunma Bakanı Ash Carter’in açıklamaları için “Sayın Carter, Türklerin nihayet operasyona katılmalarına izin verebilecek bir ilke anlaşmasının olduğuna işaret ederek operasyonda olası bir Türk rolüne şartlı desteğine işaret etti” dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-