RUDAW: “IŞİD, OPERASYONA KARŞI BİR DİZİ ÖNLEMLER ALDI”


Rudaw, Musul operasyonu başlamadan önce IŞİD’in işgal ettiği kentte bir dizi taktiksel önlem almaya başladığını kaydetti.
IŞİD’in işgal ettiği kentte bir dizi taktiksel önlem almaya başladığını belirten Erbil merkezli KDP’ye yakınlığıyla bilinen Ruradw, “Musul savaşına hazırlanan IŞİD, kentteki hapisanelerde tuttuğu örgüt üyelerini savaştırmak üzere sebrbest bırakırken, hendeklere doldurduğu ham petrolü de ateşe verdi” dedi.
Rudaw, Musul operasyonu başlamadan önce IŞİD’in, yaralı örgüt mensuplarını Suriye’nin Rakka kentine göndermeye karar verdiğini de aktaran Rudaw, bir Musul’lunun, “IŞİD’in, daha önce sigara içme, sakal kesme, yasaklı kıyafetleri giyme gibi suçlardan tutukladığı onlarca örgüt üyesini savaştırmak üzere serbest bıraktı. Örgüt üyeleri Musul’da bir tünel ağı kurmuş ve devamlı bu tüneller üzerinde çalışıyorlar. Tüneller, bir motosikletin geçebileceği genişlikte yapılmış. Bu şekilde köylerden Musul’a geçişler kolaylaştırılacak” şeklindeki sözlerini de aktardığı haberine şöyle devam etti:
“Musul’un doğu yönünde 12 tünel kazan IŞİD, operasyona katılacak güçlerin ilerleyişini yavaşlatmak ve kendi unsurlarını burada gizlemeyi planlıyor. Halk ise oldukça geniş kazılan bu tünellerde çalışmak zorunda. Musul çevresinde kazılan hendeklere doldurulan ham petrolü ateşe vermeye başlayan örgüt militanları bu şekilde savaş uçaklarının görüş alanını kapatmayı amaçlıyorlar. Yoğun duman başta başkent Erbil olmak üzere Kürdistan Bölgesi’nin birçok kentine ulaştı”.

“IŞİD’lilerin Suriye sınırındaki Beac ile Suriye’nin Rakka ve Deyr ez-Zur kentlerine geçiş yapabileceği tek nokta Musul’un güneybatısında bulunuyor. Kent, ablukaya alınmış durumda. Koalisyon uçakları da IŞİD’i ateş altına alarak operasyonda belirleyici olacak” diyen Rudaw, “Musul’dan gelen bilgilerle güvenlik kaynaklarının istihbaratına göre örgüt, “Roketlerde akrep kullanımı, hayvanlara bomba bağlayıp mevzilere sürme, oyuncakları bombayla doldurma, mancınıkla gaz, oksijen ve klor gazlı saldırıda bulunma, çocuk canlı bombalarla saldırı düzenleme, hardal gazıyla saldırı, bombalı akaryakıt tankerleriyle saldırı, insansız hava araçlarıyla saldırı taktiklerini kullanıyor” diye yazdı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-