FINANCIAL TIMES: “ERDOĞAN ORTADOĞU’DA ZORLANIYOR”


 

Financial Times gazetesi, Erdoğan’ın Ortadoğu’da emellerine ulaşmakta zorlandığını yazdı.

İngiltere’de yayınlanan Financial Times gazetesi, Türkiye’nin destek verdiği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçılarının IŞİD’den aldığı Cerablus’tan izlenimlere yer verdiği yazısında, Musul’daki gelişmelerin Ankara’nın Suriye politikasını nasıl etkilediği ele aldı.

Financial Times, Emekli asker Nihat Ali Özcan’ın, “Erdoğan Musul politikasıyla başarısız darbe girişiminin ardından oluşan desteği pekiştirmeyi amaçladı. Erdoğan, dış politika fırsatlarını iç politikada kaldıraç olarak kullanıyor” şeklindeki görüşlerini aktardığı haberinde,  Batılı bir diplomatın da “İki yıl boyunca IŞİD Cerablus’taydı ama Türkiye hiçbir şey yapmadı. Türkiye’nin adım atmasından mutlu olsak da, bu duruşun IŞİD’e değil Kürtler’e karşı olduğunu açıkça söylememiz gerekir” şeklindeki sözlerine de yer verdi.

“Analistlere göre, YPG’yi kontrol altına almak Erdoğan’ın Suriye krizinde ulaşabileceği tek hedef” diyen İngiliz gazetesi, “Cerablus ve çevresi artık büyük oranda güvenli oldu. 150’ye yakın IŞİD üyesi de Türk tanklarının gelmesiyle ya kaçtı ya da sivillerin arasına karıştı. Hastaneler çalışır durumda, ambulanslar hastaları Türkiye’deki hastanelere götürüyor, ekmekler çıkıyor, elektrik var ve Erdoğan’ın dev posteri bir ana caddenin duvarında parlıyor” diye yazdı.

Ankara’dan gelen açıklamalarda Cerablus yakınlarındaki El Bab ve Menbic’in de genişleyen operasyon kapsamına gireceğinin söylendiğini belirten Financial Times, “Ancak Türk ordusu henüz yerinden kımıldamadı” dedi.

Gazete haberini adını vermek istemeyen bir güvenlik uzmanının, “Erdoğan algılar konusunda çok iyi. Gerçeğin ne olduğu önemli değil. Türkiye’de insanlar eve gelip akşam 8 haber bültenlerini açtıklarında Erdoğan’ın emellerini dinlemeyi seviyor” şeklindeki sözlerini aktararak noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-