CNN INTERNATIONAL: “GÖZALTILAR, KİTLESEL İŞTEN ÇIKARILMALARIN ARDINDAN GELDİ”


Cumhuriyet gazetesinin 13 yönetici ve yazarı hakkında verilen gözaltı kararına dikkat çeken CNN International, “Türkiye, Temmuz darbe girişiminden sonra hükümetçe devam ettirilen baskın dalgasında 13 gazeteciyi gözaltına aldı” dedi.
Amerikan CNN International gazetesi, Cumhuriyet gazetesinin 13 yönetici ve yazarı hakkında verilen gözaltı kararına yer verdiği haberinde, “Kitlesel resmi işten çıkarmalardan sonra 13 gazeteci gözaltına alındı. Türkiye, Temmuz darbe girişiminden sonra hükümetçe devam ettirilen baskın dalgasında 13 gazeteciyi gözaltına aldı" yorumunu yaptı. Gözaltılar, 10 binden fazla memuru ve bir düzineyi aşkın medya şirketinin kapatıldığı bir hafta sonunun ardından geldi” şeklinde kaydetti.

Laik muhalif gazete Cumhuriyet’in Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iktidardaki partisi AKP’yi eleştirmeye devam ettiğini belirten Amerikan kanalı, kamu sektöründen ihraç edilen 10 bin 131 kişinin Türkiye’nin başarısız darbe girişiminden sorumlu tuttuğu ve terörist bir örgüt olarak gördüğü, ABD’de yerleşmiş Türk din adamı Gülen ve hareketi ile bağlantılı olduklarının iddia edildiğini vurguladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-