SPUTNIKNEWS: “GAZPROM’DAN TÜRKİYE’YE GAZ AZALACAK”


Sputniknews, Rus dev gaz şirketi Gazprom’un Türkiye’ye gaz sevkiyatının bu yıl 2015 yılına göre azalmasının beklendiğine dikkat çektiği haberinde, “Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aleksander Medvedev, Türkiye’ye bu yıl 24.5 milyar metreküp doğalgaz ihracatı yapmayı beklediklerini söyledi. Bu rakamın, geçen yıla göre yüzde 9,2’lik bir düşüş anlamına geliyor” dedi.
Rus haber ajansı Sputniknews, Aleksander Medvedev’in, “Türkiye’ye bu yıl 24.5 milyar metreküp doğalgaz ihracatı yapmayı bekliyoruz. Türkiye bizim için Almanya’nın ardından gelen ikinci büyük yabancı pazar. Bu ülkeye 2015’te 27 milyar metreküp doğalgaz ihraç ettik. Bu yıl 24.5 milyar metreküp gaz ihraç edeceğimize inanıyoruz. 2017 için tahminimiz ise 25.1 metreküp” şeklineki sözlerini de aktardı.

Sputniknews  “Rus enerji şirkeri Gazprom’un, Türkiye’ye bu yıl 24.5 milyar metreküp doğalgaz ihraç edeceği beklentisi, gaz sevkiyat miktarının 2015’e göre yüzde 9,2 oranında daha az olacağı anlamına geliyor” diyerek haberini noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-