FINANCIAL TIMES: “KIŞANAK VE ANLI KÜRT MUHALEFETİNİ FELCE UĞRATMAYI AMAÇLAYAN BASKINLARDAKİ EN ÜST LİDERLER”


Financial Times gazetesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Meclis Üyesi Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasına dikkat çektiği haberinde, “Kışanak ve Anlı, ülkenin Kürt muhalefetini felce uğratmayı amaçlayan baskınlar sırasında gözaltına alınan en üst düzey Kürt liderleridir” dedi.Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın ‘kamu kaynaklarının PKK’ya aktardıkları’ suçlamasıyla göz altına alındıklarına dikkat çeken İngiliz gazetesi, “Türkiye, en büyük Kürt kenti olan Diyarbakır’ın iki belediye başkanını gözaltına aldı. Kışanak ve Anlı, ülkenin Kürt muhalefetini felce uğratmayı amaçlayan baskınlar sırasında gözaltına alınan en üst düzey Kürt liderleridir” şeklinde kaydetti.
Gültan Kışanak’ı ülkenin en önde gelen Kürt siyasilerinden biri olarak gören Financial Times, “OHAL yetkileri Kürt liderlerini bastırmak için kullanıldı” ifadesini kullandı.
Kışanak’ın da bu yılın daha erken bir tarihinde Financial Times ile yaptığı mülakatta Hükümetin Kürt temsilcilerini susturmaya çalışacağı düşüncesinde bulunduğuna yer vererek haberini noktaladı.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-