DEFENSE NEWS: “TÜRKİYE, ZIRHLI ARAÇ PAZARINI BÜYÜTÜYOR”


Defense News dergisi, Türkiye’nin zırhlı araç pazarını büyüttüğünü yazdı.
ABD’nin önemli sanayi yayınlarından haftalık Defense News, Türkiye’de PKK’ya karşı sürdürülen mücadeleye yer verdiği haberinde, Türk ordusu terörle mücadele çabalarının bir parçası olarak düzenli olarak çok sayıda zırhlı araç aldı. Polis güçleride son dönemde kayda değer bir alım listesini hazırladıklar” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyan Soylu’nun bakanlığının terörle mücadele için bu yılın sonuna kadar 2 bin 684 araç alacağını açıkladığını belirten Defense News, bunlardan 231’inin zırhlı araç olacağını bildirdi.
Bakanlığının 2017 yılında 440 taktik zırhlı araç alacağını belirten Defense News dergisi, Jandama ve kamu güvenlik güçlerinin de gelecek yılda 200 zırhlı araç ve 100 adet mayına karşı dayanıklı Kirpi tipi zırhlı araç da alacağını kaydetti.
Bir İçişleri Bakanlığı yetkilisinin 2017 alım listesinin muhtemelen büyüyeceğini söylediğini ifade eden ABD’li savunma dergisi haberini, “Türkiye’nin pazarını üç zıhrlı araç üreticisi kontrol ediyor: BAE’nin Türk yan kuruluşu FNSS, Otokar ve BMC. Dördüncü bir üretici, Katmerciler de kısa bir süre önce yeni zırhlı araçları lanze ederek yarışa katıldı” ifadeleriyle noktaladı.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-