JERUSALEMPOST: “İSRAİLLİ MİLLETVEKİLLERİ ERDOĞAN’I İSRAİL’E DAVET ETTİ”


 

İstanbul’daki NATO toplantısına katılan İsrail Parlamentosu (Knesset) üyelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile el şıkıştıkları ve kendisini İsrail’e davet ettiklerini yazdı.


İsrail’de yayınlanan Jerusalem Post gazetesi ‘Milletvekilleri Erdoğan’ı İsrail’i Ziyaret Etmeye Davet Etti’ başlıklı haberinde; “Pazartesi günü İstanbul’da düzenlenen NATO Parlamenter Asamblesi konferansı sırasında İsrailli parlamenterler Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluştular. Knesset üyeleri iki ülkenin karşılıklı olarak büyükelçinin atanmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettikler ve Erdoğan’ı İsrail’e davet ettiler. Knesset üyelerinden Yesn Atid’li Mickey Levy ve Siyonist Birlik’li Ömer Bar-Lev, Erdoğan’la el şıkıştı ve İsrail ile Türkiye arasında karşılıklı olarak büyükelçilerin atanmasından dolayı teşekkür etti ve Erdoğan’ın İsrail’i ziyaret etmesinden mutlu olacaklarını da söylediler” dedi.

“Cumartesi günü de Knesset heyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile biraraya geldiğini de belirten İsrailli gazete, “Knesset üyeleri aynı zamanda yıllardan sonra ilk defa, Erdoğan’ın AKP partisi üyeleri dahil olmak üzere Türk parlamenterleri ile de bir toplantı yaptı. Söz konusu görüşmede iki ülkenin parlamentoları arasında işbirliği yolları ele alındı. Bu çerçevede İsrail-Türkiye Dostluk Grubu’nun kurulması da görüşüldü” diyerek haberini noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-