WALL STREET JOURNAL: “TRUMP’TAN SONRA YATIRIMCILAR SATIŞA YÖNELDİ


 

Wall Street Journal gazetesi, ABD’de başkanlık seçimini, faizlerin artırılmasından yana tavır alan işadamı Donald Trump’un kazanması üzerine yükselen piyasalarda yatırımcıların satışa yöneldiklerini yazdı.

ANKA’ya göre,  Yükselen piyasalarda hisse ve tahvillerdeki satışların yanısıra para birimlerinin de darbe aldığını belirten Wall Street Journal gazetesi, Türkiye ve Güney Afrika gibi ülkelere yönelik yatırım kararlarının gözden geçirilebileceği görüşlerine de yer verdi.


Geçen Cuma günü Asya, Avrupa, Afrika ve Latin Amerika’da hisse ve tahvilde satışlar yaşanırken para birimlerinin de dolara karşı değer kaybettiği belirtildikten sonra yatırımcıların bu yılın sonuna kadar yükselen piyasalara net 157 milyar dolar akıtmaları beklendiğine ancak Trump’un başkan seçilmesinin o hesabı alt üst ettiğe dikkat çekildi.

Donald Trump’un altyapı yatırımlarına yaptığı vurgunun ABD hisselerinin toparlanması ve Hazine tahvil getirilerinde yüksek bir artışa yol açtığının altı çizildi.

Wall Street Journal,  gelişmekte olan ülkelerde daha yüksek getiriler ve FED’in daha agresif bir faiz artışını yapmak zorunda kalabileceği beklentileri varken yatırımcıların paralarını ABD’de tutmalarının çok daha çekici hale geldiğini anlattığı haberinde geçen hafta yükselen piyasalardan hisse ve tahvil olarak 2,4 milyar dolar bir çıkış yaşandığını, çıkışların çoğunun Trump’un başkan seçilmesiniden sonra meydana geldiğini kaydetti.

Haberde değerlendirmelerin yer verilen BNP Parisbas’ın Singapur’daki döviz ve faiz stratejisi bölümü başı Mirza Baig, ABD’deki daha yüksek faizlerin, doğal olarak yükselen piyasalara yönelik akınları olumsuz etkileyeceğini belirti.

Hong Kong’daki Standard Life yükselen piyasaları portföy yönetmeni Mark Baker ise, daha sıkı küresel likidike ortamı söylemlerinin önem kazanabileceğine dikkat çekerken “O tür bir ortamda yatırımcılar, Türkiye ve Güney Afrika gibi yabancı sermaye dayanan ülkelere para aktarma kararlarını gözden geçirebilir” dedi.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-