INDEPENDENT: “TRUMP, ERDOĞAN İÇİN İYİ OLACAK”


 

Independent gazetesi, Türk yetkililerin Trump’ın Erdoğan için iyi olacağını söylediklerini yazdı.

İngiliz Independent gazetesi, “Donald Trump’ın Beyaz Saray’da olması Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için iyi olacak ve bu, Ankara’nın bu yaz gerçekleştirilen darbe girişiminin arkasında olmakla suçladığı, sürgündeki din adamı Fethullah Gülen’in iadesi şansını önemli ölçüde artıracak. Bu, Washington’da yeni yönetimin biçimlenmesini izleyen üst düzey Türk görevlilerin görüşü.Erdoğan Trump’a desteğini git gide daha fazla ifade ediyor. Erdoğan, Amerikan seçimleri sonucuna yönelik ‘negatif’ tepkisi nedeniyle Avrupa Birliği’ni kınadı ve seçilmiş başkanı eleştirenlerin ‘demokrasiye saygı duymaları gerektiğini belirtti” şeklinde kaydetti.


“80 milyonluk, büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ulusun liderine göre, Trump’ın İslam karşıtı retoriği ise düzeltilecek bir hataydı” diyen İngiliz gazetesi, “Trump tarafından ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atanan Michael Flynn Erdoğan kampının terörist tehdide karşı değerli bir müttefik olacağını söylüyor”  dedi.

Gazete ayrıca Flynn’in 8 Kasım’da Kongre yayın organı Hill’de yazdığı Fethullah Gülen ile ilgili, “Dünyayı Türkiye perspektifinden görmeliyiz. 11 Eylül’den sonra Usame bin Ladin’in Türkiye’deki bir tatil yöresinde güzel bir villada yaşadığını öğrenseydik ne yapardık? Radikal İslam güçleri ideolojilerini, Gülen gibi radikal din adamlarından alıyor. Ona sığınılacak liman sunmamalıyız” şeklindeki görüşlerini de aktardı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-