KATHIMERINI: “TÜRKİYE’YE NET BİR MESAJ VERİLMESİ GEREKİYOR”


 

Kathimerini gazetesi, Türkiye’de son zamanlardaki siyasi gelişmeleri irdelediği haberinde; “Türkiye’ye net bir mesaj verilmesi gerekiyor. Son birkaç ayda Türkiye, temel antlaşmalarını sorgulayan ve daha geniş bölgede istikrarı ve barışı bile riske atan konuları gündeme getiriyor” dedi.


“Türkiye’ye net bir mesaj verilmesi gerekiyor. Son birkaç ayda Türkiye, temel antlaşmalarını sorgulayan ve daha geniş bölgede istikrarı ve barışı bile riske atan konuları gündeme getiriyor” diyen Yunanistan’ın yüksek tirajlı gazetelerinden Kathimerini, “Yunanistan’da Türkiye’nin davranışının iç tüketimine yönelik olup olmadığı veya ülkenin uzun vadeli jeopolitik stratejilerine hizmet edip etmediği arasında pek bir fark yok. Geçlmişte birçok defa krizilerin sadece kendilerine özgü, kontrol edilmeyen bir dinamikle tırmanabileceğini birçok defa görmüştük” şeklinde kaydetti.

Gazete haber analizini, “Atina bu meydan okumaya hem itidal, hem de kararlıklıkla yanıt vermeli. Şimdiye kadar hiç olmayan şey, Yunanistan’ın Avrupalı ortakları ve müttefikleri, Birleşlik Devletleri ve diğer geleneksel dostlarından Türkiye’ye, Ankara’nın revizyonist davranışlarının hiç de uygun olmadığını açıkça belli eden net bir mesajtır” yorumuyla noktaladı.

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-