Ahmet Takan " İslamcılık kamuflajıyla manevi yıkım..."

ahmet takan ile ilgili görsel sonucu
BAĞNAZ DİNCİLİK VE ATEİZM ARTIYOR...

"İktidara yakın anket şirketi, halifeliği sordu..." başlıklı yazısında Yeni Çağ yazarı Ahmet Takan iktidara yakın MAK şirketinin yaptığı bir anketin sonuçları paylaşıyor.

Şirket tarafından 30 büyükşehir, 23 il, 154 ilçede 5 bin 400 kişi ile yüz yüze görüşmelerle gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre, toplumun yüzde 86'sı Allah'a inandığını beyan ederken  yüzde 6'lık kesimin deist yüzde 4'lük kesimin ise ateist olduğunu beyan ediyor. Yüzde 4'lük kesim ise "cevap/yorum yok" karşılığını vermiş. Anketin ilgi çekici verilerinden biri de şu: Siyasi bir seçimde(belediye-milletvekili vs.) adayın dinine düşkün biri olması sizin için ne kadar önemli? sorusuna ise katılımcıların yüzde 51'i ÇOK ÖNEMLİ, yüzde 24'ü KISMEN ÖNEMLİ, yüzde 20'si ÖNEMLİ DEĞİL, yüzde 5'i KARARSIZ/GÖRÜŞ YOK demektedir

Bu sonuçları aktaran Takan yazısında "İslamcılık" kamuflajıyla 15 yıldır yönetilen bir ülkede toplumun nasıl bir manevi yıkım yaşadığını görmek açısından bu anketin hem sorulan sorular hem de alınan cevaplar açısından çok çarpıcı olduğu değerlendirmesini yapıyor. Takan yazısını "acaba yakında "Halifeliliği ister misiniz? sorulu bir anket de yapılacak mı?" sorusuyla tamamlıyor.  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-