YANDAŞ YAZARLARIN ZOR SINAVI: YÜRÜYÜŞÜ İTİBARSIZLAŞTIRMAK...


adalet yürüyüşü ile ilgili görsel sonucu

Son bir haftanın köşe yazıları toplamına bir kuş bakışı göz attığımızda Doğan grubundan bir iki kalemin ara sıra "yürüyüş lehine" sayılacak yazıları dışta tutulacak olursak bu kesimin büyük ölçüde yürüyüşü sessizce izlediğini ama yandaş köşe yazarlarının son bir hafta içinde canhıraş bir yürüyüşü itibarsızlaştırma mesaisine yöneldiklerini görüyoruz.  Doğan medya grubundan bir tek Mehmet Tezkan'ın ısrarlı biçimde yürüyüş üzerine yazı yazdığını ve yürüyüşü itibarsızlaştırma girişimlerine karşı da yazılarıyla karşı duruş sergilediğini görüyoruz.

Bu durum yürüyüşün başarısızlığından değil tam aksine giderek daha çok kabul görmesinden kaynaklanıyor. Yürüyüş kendi meşruiyeti yarata yarata/ artıra artıra geliştiği için potansiyel destekçi köşe yazarları sessizliği seçerken, yandaş yazarlar ise her geçen gün daha da saldırganlaşan ama aynı zamanda absürtleşen hummalı bir yürüyüş itibarsızlaştırma kampanyasına yöneliyor.

Bu gelişmelerin en ilginç yönlerinden biri de yürüyüş destekçisi potansiyeli taşıyan yazarlardaki bu suskunluk, görevli ama çaresiz yandaş yazarları islamcı çevrelerden çıkan küçük çatlak seslerle suçlayıcı bir polemiğe yöneltiyor. Yürüyüş ile ilgili düşük dozda farklı ses veren Star yazarı Ahmet Taşgetiren ise en temel hedef halene gelmiş durumda...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-