Yeni Şafak Yazarı Kemal Öztürk " İktidar çevresindeki korku imparatorluğu"nu yazdı...

kemal öztürk ile ilgili görsel sonucu

Eski Anadolu Ajansı Genel Müdürü Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk "Eleştiri hakkı Savuma hakkı Kul hakkı" başlıklı yazısında  iktidar partisi  çevresinde nasıl bir eleştiriye tahammülsüzlük ve korku imparatorluğu oluşmakta olduğunu gözler önüne seriyor. "Herkes korkuyor ve susuyor artık...En iyisi susmak, risk almamak, hiç konuşmamak… Birçok kişinin bulduğu çözüm bu." ifadelerini kullandığı yazısında şu tespitleri yapıyor:

"Daha çok siyasetçi, bürokrat ve gazetecilerin olduğu bir iftarın ana konusu, yapıcı da olsa eleştiri yapanların başına gelenler. Ankara’dan biri anlatıyor:

“En küçük eleştiri yapanı aforoz ediyorlar. Halbuki insanlar daha doğruyu, daha iyiyi bulmak için bu yapıcı eleştirileri dile getiriyorlar. ‘Hayır, senin eleştirmeye hakkın yok’ diyen çullanıyorlar üzerimize. FETÖ’cü diyorlar. Onu diyemeyeceklerse, türlü türlü kulp buluyorlar. ‘Hocacı, Gülcü, Kraliçenin adamı’… Anında yalnızlaştırılıyoruz, ötekileştiriliyoruz. Herkes bu yüzden korkuyor ve susuyor artık. Ne oluyor Allah aşkına? Bu linç edenler kimden cesaret alıyor? Neden kimse dur demiyor bunlara?”

Bu sözleri sarf eden kişiye, herkes kafasını sallayarak destek veriyor. Medya dünyasından, bürokrasiden, politikadan gelmiş insanların yüzünde aynı mutsuz ifade. İnsanların birbirine güveni zedelendi. En iyisi susmak, risk almamak, hiç konuşmamak… Birçok kişinin bulduğu çözüm bu. Oysa doğruyu söyleyen dost, en büyük nimettir."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-