AKŞENER CUMHURBAŞKANI ADAYI MI OLACAK? YENİ BİR PARTİ Mİ KURACAK?


Mahmut Övür ile ilgili görsel sonucu

Mahmut Övür Sabah gazetesinde "Kılıçdaroğlu- Akşener pazarlığı" başlıklı yazısında  Kılıçdaroğlu'nun hem Adalet Yürüyüşü hem de yüzde 49 oy bileşenlerinin temsilcileriyle  yaptığı görüşmelerle parti içi değişiklik olasılığının rafa kalkmasına yol açtığını ve şu an için dikkatlerin hem yürüyüşte hem de 2019 hesaplarında odaklaştığını söylüyor. Övür'ün "CHP'li kaynaklara" dayandırdığı bilgiye göre Akşener'in adaylığı üzerinde anlaşıldı. Ama Kılıçdaroğlu'nun beklentisi Akşener'in ayrı bir parti kurma yoluna gitmemesiydi. Zira böyle bir yola giderse CHP'den en az yüzde 5'lik bir oyun Akşener'in kuracağı partiye kayması sözkonusu olacak diyen Övür'ün yazısının konuyla ilgili bölümü şöyle:

"CHP'deki muhalefetin değişim umudu, "adalet" yürüyüşüyle ertelenince o cenahta gözler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 48.6'nın bileşenleriyle yaptığı özel ve gizli görüşmelere çevrildi.
Bu noktada dikkat çeken isim ise MHP'den ihraç edilen Meral Akşener. Siyaset kulislerinde Akşener'le ilgili iki tez konuşuluyor. İlki, 2019'da CHP'nin çatı adayı olmasıyla ilgili. Bu işin bittiğini söyleyen CHP'lilerin sayısı hayli fazla. Onlara göre, Kılıçdaroğlu, "hayır bloku"nu bir arada tutmak için yürüttüğü görüşmeler ve adalet yürüyüşüyle parti içi iktidarını sağlamlaştırırken, aynı zamanda Akşener'le de çatı adaylığı pazarlığı yaptı ve o işi noktaladı. Tercihi Akşener'in yeni parti kurmamasıydı. Bu da yürüyüşün istenen siyasi sonuca ulaşamadığının göstergesi.
İşte ikinci olasılık burada devreye giriyor. Akşener parti kuracak mı kurmayacak mı? CHP parti kurmasını istemiyor çünkü en iyimser CHP'liye göre bile Akşener en çok oyu CHP'den alacak. En az 5 puan. Tabii bir de yola çıktığı Ümit Özdağ, Koray Aydın ve Sinan Oğan gibi siyasi arkadaşlarının beklentisi var. Onlar da yeni bir parti kurarak siyasette CHP'nin dolduramadığı boşluğu doldurmak istiyor.

...

Akşener şimdi iki seçenekle karşı karşıya; ya Kılıçdaroğlu'nun öncelikli tercihi olan parti kurmadan çatı adaylığını bekleyecek ya da partisini kurup kendi iddiasıyla ortaya çıkacak. İkisi bir arada olur mu? Kılıçdaroğlu, CHP'den birini değil de kendi partisini kuran Akşener'i çatı adayı gösterip CHP'yi de ona eklemler mi? Pazarlığın önemli bir parçası bu ve büyük olasılıkla bu gerçekleşecek. AK Parti - MHP birlikteliğine karşı, CHP-Akşener birlikteliği..."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-