Akdoğan "AKP'de siyasal yabancılaşma var"

YALÇIN AKDOĞAN ile ilgili görsel sonucu
 

Eski  Başbakan Yardımcılarından AKP Ankara milletvekili Yalçın Akdoğan Star Gazetesi'nde " Çat kapı yapmak " başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Akdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Çat kapı yapmak" çağrısından hareketle son günlerde AKP içinde sıkça tartışılmaya başlayan "metal yorgunluk" ve "yabancılaşma" olgusuna dikkat çekti.  Akdoğan yazısıhda şu tespitlerde bulunuyor:

"Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan AK Partililere seslenirken ‘çat kapı yapmayı’ tavsiye etti. Bu tavsiye siyasetin nirengi noktalarından birini ortaya koyuyor ve bir nevi öze dönüş çağrışımı yapıyordu. AK Parti kurulduğu andan itibaren halkla iç içe oldu, halk için ve halkın bir parçası olarak siyaset yaptı.

Cumhurbaşkanımızın bu tavsiyesi bir yönüyle halkla buluşmak, halkın hissiyatını ve efkârını yakından takip etmek, milletin derdiyle dertlenmek gibi anlamlar içeriyor, diğer bir yönüyle fakire-fukaraya sahip çıkmayı, paylaşmayı, yardımlaşmayı, cömertliği, fedakârlığı ve kibirden uzak olmayı ifade ediyor.

AK Partililerin özellikle Ramazan ayı boyunca halkla buluşma anlamına gelen türlü etkinliklere hız verdiğini biliyoruz. Çat kapı âdetini siyaset dışındaki alanda yaygınlaştırmak daha da önemlidir.

Fakire-fukaraya, yoksula, düşküne, âcize sahip çıkmak, hatırını sormak hepimizin görevi değil midir?Acaba en son ne zaman çat kapı yapıp bir muhtacın, bir garibanın derdine derman olduk, yüzünü güldürdük?"

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-