Ali Sirmen: "Darbe tehdidi var bahanesiyle, iktidar muhaliflerini sindirecek, baskı altında tutacak, tasfiye edecek ..."

Ali Sirmen ile ilgili görsel sonucu
A. Selvi'nin geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı bir yazıyla başlayan "yeni bir FETÖ darbesi olabilir mi?" tartışması sürüyor. Ali Sirmen bugünkü Cumhuriyet'te yer alan "Darbe olur mu?" başlıklı  yazısında, darbe iddialarını gerçekçi bulmadığını belirterek, darbe tartışmalarının arkasındaki iktidar psikolojisini ve politikasını analiz etmeye çalışıyor.   sİRMEN'İN BU KONUDAKİ GÖRÜŞLERİ ŞU ŞEKİLDE:

" Türkiye’de darbelerin kokusu, kendisinden önce çevreye yayılır.
27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül’de hep silahlı müdahalenin öncesinde kesif bir darbe kokusu çevreyi sarmıştı.
Şu anda ise havada bir darbe kokusu yok. 15 Temmuz 2016 fiyaskosundan sonra böyle bir işe soyunacak yeterli sayıda meczubun bir araya gelmesi de mümkün görünmüyor.
Öyle görünüyor ki Selvi’nin yazısı, gerçek bir tehlikeyi değil de iktidar çevrelerindeki darbe algısını yansıtmaktadır.

***
İktidar çevrelerindeki “darbe korkusu”nu iki açıdan ele almak mümkündür:
- Darbe tehdidi var bahanesiyle, iktidar muhaliflerini sindirecek, baskı altında tutacak, tasfiye edecek her türlü girişim için kendini serbest görmekte, bu şekilde OHAL’in de katkısıyla artık zulüm meydanına dönüşmüş siyaset arenasında dilediğince at koşturmaktadır.
- İlkinin yanında ikinci bir olasılık da, iktidarın bir yandan darbe korkusunu alabildiğince sömürürken, kendisinin de FETÖ’cü darbe tehdidinden gerçekten korkuyor olmasıdır. "

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-