akp medyasında "damat" rahatsızlığı...

damatlar serbest ile ilgili görsel sonucu

AKP MEDYASI'NDA "DAMAT" RAHATSIZLIĞI...
Daha önce Abdurrahman Dilipak gibi islamcı çevrenin etkili kalemlerinin de gündeme getirdiği "Damat" rahatsızlığı AKP medyasında devam ediyor. Star Gazetesi'nde AKP milletvekili Mehmet Metiner  ve Arda Zentürk'de bugünkü yazılarında bu konuya değindiler.

 

Mehmet Metiner Star'da yer alan bugünkü  "Delil yoksa niye tutukluyorsunuz varsa niye salıyorsunuz?" başlıklı yazısında konuyla ilgili kamuoyunda var olan rahatsızlığı dile getirmiş.

"Kulağımıza hiç de hoş olmayan şeyler geliyor. Gözlerimizle gördüklerimiz çok daha rahatsız edici. Yargısal kimi işlemler milletimizin yargıya olan güvenini her geçen gün aşındırıyor. 

Yargıda bir sorun var. "Güçlü-güçsüz" veya "adamı olan-olmayan" ayrımı üzerinden oluşan algı, korkum o ki AK Parti'mize de zarar verecek. Kimin suçlu olup olmadığına elbette yargı karar verecek. Kimin tutuklanıp serbest bırakılacağına da...

Yargı bütün bu işlemleri delillere bakarak yapacak. Bizler dosyalardaki delilleri bilebilecek konumda değiliz, eyvallah. Lakin kulağımıza gelen kimi haberler veya gözlerimize sokulurcasına ortaya konulan kimi işlemler yargıya dair konuşmamızı zorunlu kılıyor. Zira FETÖ davalarında yargısal işlemlerin faturası biz siyasetçilere çıkartılıyor.Özellikle de ilgimiz olmamasına rağmen liderimize ve partimize...

Milletimiz gittiğimiz her yerde kaygılarını ve hassasiyetlerini bize iletiyor.Bazen yakamıza yapışıp bizden hesap soruyorlar. "Bu mu sizin FETÖ'yle mücadele anlayışınız?" diyorlar. "Serbest bırakılmak için damat olmak mı gerekiyor?" diyorlar.

"Gücü olan çıkıyor!" algısı giderek yaygınlaşıyor. Ve ne yazık ki buna bizzat yargı sebebiyet veriyor. Artık bu sorun teşrih masasına yatırılmalı diyorum. Aksi takdirde çok ciddi yara alırız."

 

Arda Zentürk ise aynı gazetede yer alan "Damat"başlıklı yazıda konuyu genel ve tarihsel bir perspektifle ele almış. Zentürk "Yüce Rabbim her şeyin hayırlısını versin, özellikle damadın. Hayırlısı dizleri üzerine çökmüş bir aileyi kalkındırır, hayırsızı var olanı yer bitirir ne olduğunu şaşırırsın. Hayırlı olanın adı ailede “eniştedir”, hayırsız olanı genel olarak ismiyle anılır, “yine ne haltlar karıştırıyor” sohbetlerinin bir numaralı aktörüdür." sözleriyle başladığı yazısında Osmanlı'dan bu yana iktidar damat ilişkileriyle ilgili bilgiler aktarmış.  Yakın tarihten Özal'ın "davulcu damadı" nın Jaguar kirizinin yarattığı etkiden sözeden Zentürk, Erdoğan'ın damatlarından sözederken ise şu ifadeleri kullanıyor " "Erdoğan’ın iki damadını da yakından tanıyoruz. Biri özel sektördeki birikimini devletle bütünleştirerek enerji sektöründe kalıcı ve güzel işler yapıyor, diğerini ise ürettiği robot uçak ile terörle mücadelede bize kazandırdığı üstünlük için milletçe alnından öpüyoruz, bunlar damadın hayırlısı... (Yalakalık yapma diyecek densizler çıkar, bu yaştan sonra hiç işim olmaz, o satırlar bu yazıdaki en ciddi bölümdür...)"

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-