FETÖ'nün siyasi ayağını bulmak mı istiyorsun "Öyleyse atamaları takip et"


MEHMET TEZKAN ile ilgili görsel sonucu

Milliyet'ten Mehmet Tezkan ise bugünkü yazısında FETÖ'nün siyasi ayağına nasıl ulaşilabileceğine ilişkin yöntemi ele almış. Tezkan  "FETÖ'nün siyasi ayağı nasıl bulunur?" başlığını taşıyan yazısında "atamaları izle" yöntemini öneriyor.

"Haber kanallarının bir numaralı tartışma konusu bu..Fethullah Gülen teşkilatının siyasi ayağı.. Sokaktaki adam da konuşuyor, sokaktaki adam da merak ediyor, sokaktaki adam da soruyor.. Hani bunun siyasi ayağı? Öyle ya.. FETÖ denen yapı kırkayak gibi..Yargı ayağı varsa.. Polis ayağı varsa…Asker ayağı varsa.. İstihbaratçı ayağı varsa.. Bürokrat, eğitmen, akademisyen, idareci, tekniker, doktor, hemşire ayağı varsa.. Siyasi ayağı da olmalı!.

Tartışmalar da bu 'olmalı' sözcüğünün etrafında dönüyor.. Olmalı olmasına da nasıl bulunmalı? Aslında yöntem belli.. Kritik kararları, üst düzey atamaları mercek altına almak.. Mafya raconunda paranın izini sür derler ya, burada da atamanın izi sürülmeli..

Birkaç örnek vereyim.. Mesela.. Başbakanlık Başmüşaviri Erdem pazar günü gözaltına alındı.. FETÖ'cü olmakla suçlanıyor.. Erdem çok önemli isim.. Yıllarca Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı.. (2011-2014)Soru şu; o göreve getirilmesini kim istedi, kim önerdi, kim getirdi."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-