FETÖ TSK'da hücre tipi örgütlenmiş...


fetö askerleri ile ilgili görsel sonucu
Tolga Şardan Milliyet'teki köşesinde FETÖ'nün TSK yapılanması ile ilgili dizi bir yazıya başladı " İŞTE FETÖ’NÜN TSK YAPILANMASI - 1"başlıklı ilk yazıda Şardan örgütün TSK yapılanmasının örgütlenme biçimi hakkında şu ilk bilgilere yer veriyor:  "Örgütün TSK’da sivil yapılanmasının dışında farklı bir oluşuma gittiği, tamamen hücre yapılanması anlayışı ile birbirinden habersiz ve bağımsız üniteler oluşturulduğu anlaşıldı.

Bu oluşumlar içerisinde, ünitelerde sivil abilerin/imamların sorumluluğunda üst düzey komutanlar, subaylar ve astsubay gruplarının organize edildiği tespit edildi.

Yapılan araştırmalarda, TSK içindeki oluşumunu komutanlıklara böldüğü ve her bir komutanlığın bir “müdür” konumunda bir sorumlusunun bulunduğu, bu müdüre bağlı “müdür yardımcıları”, müdür yardımcılarına bağlı “öğretmen” gruplarının bulunduğu, öğretmen gruplarına bağlı olarak da subayların organize edildiği belirlendi.

FETÖ’nün, TSK’daki çalışmaları kapsamında genel olarak her müdür yardımcısına bağlı 4-7 öğretmen, her öğretmene bağlı 3-6 askeri personelin bulunduğu, müdürlerin bilgisi dışında müdür yardımcıları ve öğretmenlerin inisiyatif kullanma yetkisi çok kısıtlı olduğu bilgilerine ulaşıldı."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-