İSLAMCI CAMİA İÇİNDE BÜYÜYEN YÜRÜYÜŞ POLEMİĞİ...


kurtuluş tayiz ve ahmet taşgetiren ile ilgili görsel sonucu
 

Akşam gazetesinden  Kurtuluş Tayiz bugün "Kemal Bey’le el ele verenler" başlıklı ve Ahmet Taşgetiren'i hedefe oturtan bir yazı kaleme aldı. Yazısına "


Star gazetesinden Ahmet Taşgetiren, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “adalet” yürüyüşünü 28 Şubat mağdurlarının el ele eylemine benzeterek..." sözleriyle başlayan Tayiz, elbette gerektiğinde hükümeti eleştirmeli, bir kişi bile haksızlığa uğrasa bu hakkın savunucusu olunmalı dedikten sonra "ama"diyor ve ekliyor "Ancak Yargı’nın neden olduğu adaletsizliklerle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun peşinden koştuğu “adaleti” birbirine karıştırmamak gerekiyor.  CHP liderinin başlattığı yürüyüşün hedefi FETÖ ile mücadelede ortaya çıkan adaletsizlikleri gidermek değil, aksine FETÖ’ye uygulanması gereken adaleti engellemek. "

 

Bu eleştirelerin hedefi olan Ahmet Taşgetiren ise bugün Star'da yazdığı  "2019 hesapları ve medya dili" başlıklı yazıda en mutedil  ve uzlaşıcı dille hem beni düşmanlaştırmayın, ben de sizdenim diyor ve/fakat hem de eleştirilerim de devam edecek demeye getiriyor.

Yazısında AK Parti'nin başarısını önemsediğini , başarılı olduğu takdirde İslam dünyasında başarılı ve iyi bir örnek olacağını ama başarısızlığı durumunda ise tam tersine kendisinden öte bir kaybediş anlamına geleceğini belirten Taşgetiren,  "Bunun için sorunları yazmaya, bunların giderilmesi gerektiğine işaret etmeye çalışıyorum. Ak Parti'nin istişari bir zemininde olsam orada dile getiririm, böyle bir istişare ortamında bulunanların da, ancak her şeyi açık yüreklilikle ifade edebildikleri takdirde, istişare hukukuna saygı gösterdiklerine inanırım. Sadece üstlerin gönlünü hoş tutma anlamına gelecek sözlerin, vefa olmadığı kanaatindeyim.

Ben yazarım. Benim işim “kulağına söylemek” değil. Olabildiğince nezaket içinde düşüncelerimi yazıyorum. Anlaşılmayı diliyorum. Yukarılara ulaşamayanların sızlanışlarını yazmazsam, bana ulaşanlara karşı da görevimi yapmış olmam, yukarda ancak benim objektif değerlendirmelerimden istifade ederek politika belirleyecek olanlara da...

Benim “Yürüyüş” değerlendirmelerimden “Kılıçdaroğlu'na destek” anlamı çıkaranlar, şu an yaşanan “Adalet sancısı”nı ve onun oluşturduğu toplumsal gerilimi de görmek istemiyor. Kılıçdaroğlu, bir toplumsal zemini hadi diyelim “istismar” ederek kendi alanına çekmeye çalışıyor. Varsa böyle bir zemin, bunu anlamak Ak Parti için, Hükümet için, Devlet için de zaruret değil mi?"kurtuluş tayiz ve ahmet taşgetiren ile ilgili görsel sonucu

Kamuoyunda eski başbakan Davutoğlu'na yakın olarak nitelendirilen Karar Gazetesi'nde ise "CHP’nin adalet yürüyüşüne nasıl bakalım?" başlıklı yazısın da yakın zaman öncesinin en "militan" iktidar savunucuları arasında yer alan ve meşhur Kabataş tartışmaları sırasında özel bir rol üstlenen Elif Çakır, çok daha açık ve net ifadelerler Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne destek veriyor. Çakır yazısında çok net ifadeler kullanıyor:

"Bugün, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından, “Bıçak kemiğe dayandı” diyerek yollara düşmesinin dokuzuncu günü. Dün, büyük bir özgüven içerisinde ‘Türkiye’nin iktidar sorunu yok, muhalefet sorunu var’, ‘ciddi bir muhalefet olması elbette Türkiye için de bir kazanımdır, keşke muhalefet olsa’ açıklamaları yapan hükümet yetkililerinin bugün,  ‘adalet yollarda aranmaz’, ‘yollar yürünmekle aşınmaz’, ‘hızlı trenimize buyursaydın’ gibi açıklamalar yapmak yerine CHP’yi ve liderleri Kemal Kılıçdaroğlu’nu takdir etmelerini beklerdim. Takdir etmeliler. Takdir etmeliyiz. Zira CHP’nin TBMM ve Anayasa Mahkemesi arasındaki yoldan başka yolların olduğunu bilmesi önemlidir... Ve bu Türkiye için, ülkemiz demokrasisi için bir kazanımdır. Her ne kadar, CHP’nin eline ‘adalet için’ pankartını almasına sebep, Enis Berberoğlu’nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılması olduysa da, Kılıçdaroğlu bu yürüyüşünün, tutuklu yargılamalar nedeniyle oluşan bütün mağduriyetleri kapsadığını söylüyor. Beyan esastır. "

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-