DUYUNCA ORTALIK KARIŞIR DİYE KORKTUM AMA GÖRDÜM Kİ BAŞKA ÇARE YOK!

nURAY mERT ile ilgili görsel sonucu
 

Nuray Mert Cumhuriyet'teki "Adalet istiyoruz!" başlıklı yazısında  Adalet Yürüyüşü'nün  artık iktidarca muhalefete yapılabilecek başka bir seçenek bırakılmamasının bir ürünü olduğu görüşünü dillendirdi. Mert yazısında yürüyüşün toplumsal karşılığı olduğunu ve bütün hoşnutsuzları çevresinde toparlayan bir dinamiğe sahip olduğunu görüşünü de ileri sürüyor.

Mert , yürüyüş kararını duyduğunda yurtdışında olduğunu önce "ülke daha çok karışabilir" endişesi taşıdığını ama ülkeye dönüşte ülke gerçeğinin tokat gibi yüzüne çarptığını ve Türkiye'de iktidarın muhalefete  böylesi bir eylem ddışında siyaset alanı bırakmadığını vurguladığı yazısında "Başta Cumhurbaşkanı ve partisi, tüm iktidar çevresi muhalefete öyle şeyler söylüyor, öyle yükleniyor ki, çekinceler gölgede kalıyor, “Adalet istiyoruz” demekten öte söz söylemeye utanır hale geliyorsunuz. " değerlendirmesini yapıyor.
Mert'in şu sözleri de oldukça çarpıcı ". “Muhalefet zamanında doğru dürüst muhalefet yapamadı, parlamenter rejim de elden gitti, şimdi acaba aslında Niğde’ye mi yürünüyor” diyecek oluyoruz, ama adamların öyle üzerine gidiliyor, nihayetinde barışçıl bir protesto çabası, öyle suçlamalara, bağlantılara maruz kalıyor ki, önceliğin protesto hakkını savunmak olduğunu daha iyi anlıyorsunuz.
Fikirlerini beğenin, beğenmeyin birileri bir şeye itiraz ediyor ve bunu ellerinde kalan son imkân olan sivil bir eylem ile gerçekleştirme yolu seçiyor"...  Mert yazısını şu sözlerle bitiriyor: "Korkulması, kaygı duyulması gereken, muhalefetin ses çıkarması, yürümesi, itiraz etmesi değil, önünün kesilmesidir. Bu açıdan CHP’nin yürüyüşünü toplumsal barış adına bir tehdit değil, bir şans olarak görmek gerekiyor, gören göz varsa tabii, yoksa kör dövüş sürecek demektir."

***

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-