ANKARA: “KBY'NİN BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU VAHİM HATA”

KBY REFERANDUM ile ilgili görsel sonucu
Türkiye, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (KBY) bağımsızlık referandumu düzenleme kararının vahim bir hata teşkil edeceğini açıkladı.
KBY önceki gün 25 Eylül’de bağımsızlık referandumu düzenleneceğini açıklamıştı.
Dışişleri Bakanlığı, böyle bir referandum hakkındaki Türkiye’nin görüş ve endişelerinin hem Irak’la hem de bölgesel yönetimle paylaşıldığını aktardı.
Bağımsızlık referandumunun istikrarsızlığı artıracak olumsuz sonuçlar doğuracağı uyarısında bulunan bakanlık, “KBY liderliğinin bu yöndeki tavsiye ve uyarılarımız hilafına, 25 Eylül 2017 tarihinde bağımsızlık konusunda referandum düzenleyeceği yönünde açıkladığı kararını da yukarıda belirtilen çerçevede değerlendiriyor ve bunun vahim bir hata teşkil edeceğini düşünüyoruz” dedi.
“Irak’ın toprak bütünlüğünün ve siyasi birliğinin muhafaza edilmesi Türkiye’nin Irak politikasının temel ilkelerinden biridir” diyen Dışişleri Bakanlığı, şöyle devam etti:
“Irak halkının içinde bulunduğu bu olağandışı koşullarda, üstelik statüsü tartışmalı bölgeleri de içerecek şekilde yapılacak bir referandumun halkın iradesini yansıtmaktan uzak kalacağı açıktır”.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-