Murat Yetkin: Kesin olan tek şey varsa, o da Katar’ın artık eski Katar olamayacağı...

murat yetkin ile ilgili görsel sonucu
Murat Yetkin, Hürriyet gazetesinde "Katar Eski Katar Değil ki" başlıklı yazısında bu krizin sonucunda artık Katar'ın eski Katar olamayacağı saptamasını yapıyor ve Türkiye'nin bu gerçeği hesaplamak zorunda olduğunu vurguluyor.

"Durum açık aslında: ABD Suudi Arabistan’la imzaladığı 110 milyar dolarlık dev silah anlaşması sonrasında, Arap yarımadasında sadece onun borusunun ötmesi ve İran’a karşı Araplar içinden çatlak ses çıkmaması için ağırlığını koymuş görünüyor.

...

El Thani, ola ki Trump’a rest çekerse, o koltuğu korumasının güç olduğunu görebiliyor. Bu durumda yerine gelecek yeni emir ABD-Suud çizgisinde siyaset izleyecektir.

Yok, rest çekmez de Trump’ın abiliğini kabul ederse, koltuğunu korumak için bedel ödeyeceği, şimdiye dek izlediği siyasi çizgiyi değiştirmek zorunda kalacağı ortada.

El Thani’nin Suriye’de bugüne dek desteklediği gruplara desteğini kesmesi onun için en kolayı. Ancak ona yaptırım uygulayan dört ülkenin de üzerinde anlaştığı bir başka koşul da Müslüman Kardeşler konusu.

Görünen o ki, El Thani kalsa da gitse de, Katar’ın bundan böyle Müslüman Kardeşler, Hamas konularında izlediği siyaset değişecek....

Peki, Katar’ın son dönemde AK Parti hükümetlerini memnun eden Türkiye’ye yatırım politikası, sıcak para girişi bundan böyle de devam edecek mi?

O konuda belirsizlik var.

Kesin olan tek şey varsa, o da Katar’ın artık 5 Haziran öncesi Katar olmadığı ve olamayacağı.

Dolayısıyla ilişkileri geliştirmek istediğimiz Katar artık eski Katar olmayacak..."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-