ALJAZEERA: “ASTANA’YA KATILAN MUHALİFLER, RUSYA’YI SÖZÜNÜ TUTMAMAKLA SUÇLUYOR”


Rusya, Türkiye ve İran’ın arabuluculuğuyla Kazakistan’ın başkenti Astana’da dün başlayan Suriye’deki ateşkes görüşmeleri devam ederken Rusya’yı verdiği sözü tutmamakla suçlayan muhalifler, Astana’daki buluşmadan pratik adımların çıkmaması halinde bir daha toplantılara katılmayabilecekleri uyarısını yaptı.
Katar merkezliEl Cezire’ye kanalına göre; garantör ülkeler Rusya, Türkiye ve İran’ın yanı sıra rejim ve muhalifler de toplantıya katıldığı Astana toplantısında yer alan muhalifler, Rusya’yı verdiği sözleri tutmamakla suçlarken Astana’daki bu buluşmadan pratik adımların çıkmaması halinde bir daha toplantılara katılmayabileceklerini belirttiler.
Haberde; Esad Rejimi, Rusya, İran ve ABD heyetlerinin katılımıyla başlayan öngörüşmeler, bugün Türk heyeti ve muhaliflerin katılımıyla devam ettiği belirtilirken Muhalefetin sözcüsü Usame Ebu Zeyd, Rusya’nın ciddiyetine şüpheyle yaklaştıklarını ifade etti.
El Cezire’ye konuşan Ebu Zeyd, Rusya’nın hiçbir şey vermeden karşılıksız kazanımlar peşinde olduğunu söyleyen Astana görüşmelerinin sonuçsuz kalma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Muhalif yetkili, bunun 30 Aralık 2016’da Ankara’da varılan Suriye ateşkes anlaşmasını da olumsuz etkileyebileceğini savundu.
Zeyd , “(23-24 Ocak’taki) İlk Astana toplantısında biz ateşkes ile ilgili bir plan önermiştik. Rusya ve Türkiye 6 Şubat’ta yine Astana’da düzenlenen toplantıda bu planla ilgili değerlendirme yapacaktı. Ancak bu olmadı” dedi.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-