WASHINGTON POST: “ERDOĞAN, GÜVENLİ BÖLGE OLUŞTURMAK İSTİYOR”


Washington Post gazetesi; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Körfez gezisi sırasında Rakka operasyonu ve güvenli bölge ile ilgili yaptığı açıklamalara dikkat çektiği haberinde, Erdoğan’ın  bir güvenli bölge oluşturmak istediğini yazdı.
ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’de güvenli bölge oluşturma sözünü verdiğini belirten ABD’li gazete, buna karşın ABD’nin Kürtler (YPG) ile olan ittifaktan vazgeçmeye niyetlendiği yönünde Washington’dan herhangi bir işaret gelmediğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye destekli bir Rakka operasyon önerisini Körfez ülkelerine götürdüğünü ifade eden Washington Post, “Erdoğan, güvenli bölgenin Münbiç’i de kapsayacağını ifade etti. Kent geçen Ağustos ayında ABD ordusu ile yakın bir çalışma içinde olan Suriyeli Kürtlerin İslam Devleti’nden alındı.Türkiye’nin Rakka savaşına katılma önerisi yeni değil ama Başkan Donald Trump’un, Obama Yönetimi’nin, Rakka taarruzu için Suriyeli Kürtleri silahlanma planını gözden geçirilmesi talimatını verdiği haberlerinin yayımladığı bir sırada yinelendi. Türkiye, Başkan Barack Obama’nın görevinin son yılında Washington ile arasında ciddi bir gerilim kaynağı haline gelen, Pentagon’un Suriyeli Kürtler’le yakın askeri ilişkisini şiddetle karşı çıkıyor” dedi.

Trump’ın, Obama Yönetiminin reddettiği, Suriye’de bir güvenli bölge oluşturma sözünü vermesinin Erdoğan’ı fikri canlandırmaya cesaretlendirdiğini kaydeden ABD’li gazete, “Türkiye, teröristten arındırılmış bir güvenli bölge ifadesiyle ise İslam Devlet’in yanısıra YPGyi de kastetmiş gibi görünüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’tan Washington’ın YPG ile bağlantılarına son vermesi beklentisini dile getirdi. ABD’nin Kürtler ile olan ittifaktan vazgeçmeye niyetlendiği yönünde Washington’dan herhangi bir işaret gelmedi” şeklinde kaydetti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-