WESTFALISCHE NACHRICTEN: “ERDOĞAN’A TAHAMMÜL ETMEK ZOR OLSA DA, GERÇEK DEMOKRASİLERDE KARŞITLARA DA KONUŞMA HAKKI TANINIR”


Westfälische Nachrichten gazetesi;  Erdoğan’ın Almanya’da miting düzenlemeyi planladığını belirttiği haberinde, “Gerçek demokrasilerde, onun karşıtı olanlara da düşünce ve konuşma hakkı tanınacağına dair verilecek sinyal belki tek teselli olacaktır; buna tahammül etmek güç olsa da” diye yazdı.

Alman gazetesi, “Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti’ni adım adım otoriter ve giderek İslamileşen bir devlet yapısına dönüştürüyor. Tam da böyle bir kişinin burada konuşma yapması gündemde. Buna tahammül etmek güç ama sonunda büyük olasılıkla konuşmasını yapacak. Çünkü Erdoğan’ın şimdiye kadar gösterdiği tutum, diplomatik yoldan kendisine gönderilen ‘burada reklam turu yapmanız arzu edilmiyor’ mesajlarına aldırış etmeyeceğini ortaya koyuyor. Berlin’in bırakın mitingi yasaklamayı, net bir şekilde miting başvurusunu geri çevirmesi bile beklenmiyor. Berlin’in Ankara’ya ihtiyacı var. Anahtar kelime, sığınmacı anlaşması! Peki geriye söylenecek ne kalıyor? Gerçek demokrasilerde, onun karşıtı olanlara da düşünce ve konuşma hakkı tanınacağına dair verilecek sinyal belki tek teselli olacaktır; buna tahammül etmek güç olsa” dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-