ERMENİ LOBİSİ TRUMP’I İKNA İÇİN HAREKETE GEÇTİ


ABD Kongresi’ndeki Ermeni lobisi, ABD’nin yeni Başkanı Donald Trump’ın ‘Ermeni soykırımını’ uygun biçimde tanımasını sağlamak amacıyla harekete geçti.
ANKA’ya göre, ABD Kongresi’ndeki Ermeni lobisi, ABD’nin yeni Başkanı Donald Trump’un ‘Ermeni soykırımını’ uygun biçimde tanımasını sağlamak amacıyla harekete geçti. Ermenistan Dostluk Grubu Eşbaşkanları, Temsilciler Meclisi üyelerine yaptıkları çağrıda ‘Ermeni soykırımının dürüstçe ve tam olarak anılması’ için Donald Trump’a mektup gönderileceğini ifade ettiler.
Ermeni lobi kuruluşu Amerika Ermeni Ulusal Komitesi’ne (ANCA) göre, Ermeni grubu eş başkanları demokrat Frank Pallone ve Jackie Speier ile cumhuriyetçiler David Trott ve David Valadao tarafından Temsilciler Meclisi üyelerine gönderdirilen mektupta Ermeni soykırımının gerçekleştiği konusunda "herhangi bir tartışma bulunmadığını iddia ettiler.
Hazırlanan mektup için Temsilciler Meclisi üyelerinden imza toplayacak olan eş başkanları, çağrıda Donald Trump’un harekete geçmesi gereğini savunurken böyle bir adımın daha önce yürütme ve yasama tarafından yapılan açıklama ve girişimlerin bir devamı olacağını öne sürdüler.
Bu çerçevede çağrıda "Başkan Reagan’ın 1981 Ermeni soykırımını tanıması, Eisenhower Yönetiminin 1951 yılında Uluslararası Adalet Divanı nezdinde girişimde bulunması ve Temsilciler Meclisi’nin 1984 yılında Ermeni soykırımını anması" gibi örnekler sıralandı.






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-