KATHIMERINI: “YUNAN KOMUTAN ÇIKARLARIMIZI SAVUNACAĞIZ DEDİ”


Yunanistan’ın Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’deki çıkarlarını savunacağı bildirildi. Yunan Deniz Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Koramiral Nikolaus Tsounis, “Yunanistan sadece Ege’den ibaret değil. Doğu Akdeniz’deki çıkarlarımızı koruma görevimiz de var” dedi. Tsounis, NATO’nun Ege misyonunun Türkiye’nin itirazlarına rağmen devam edeceğini de söyledi.
ANKA’ya göre; Nikolaus Tsounis, NATO’nun önümüzdeki yıllardaki stratejik önceliklerine ilişkin bir sunumunda Yunanistan’ın Ege ve Doğu Akdeniz’deki çıkarlarını savunacağını bildirirken, “Yunanistan’ın sadece Ege’den ibaret değil. Doğu Akdeniz’deki çıkarlarımızı koruma görevimiz de var” dedi.
Yunanistan’da yayınlanan Kathimerini gazetesi; Tsounis’in değerlendirmelerinin Yunanistan’ın Yüksek Mahkemesi’nin Temmuz’daki başarısız darbeden sonra Yunanistan’a kaçan sekiz Türk subayının iade taleplerini reddetmesine yaygın biçimde bağlanan, Türkiye’nin Ege’de yoğun provokasyonlarının yaşandığı bir dönemde geldiğini yazdı.
Sunumu sırasında mülteci akınını durdurmak amacıyla NATO’nun Ege’deki devriye misyonunun, NATO üyesi de olan Türkiye’nin itirazlarına rağmen devam edeceğini öne süren Tsounis, sunumunda ayrıca Yunanistan’ın ABD ile yakın bağları, İsrail ile sıcak ilişkileri ve Mısır ile yakın işbirliğine de dikkat çekti.
Gazete haberinde, Koramiral Tsounis’in bir süre önce Mısır’a yaptığı ziyaret sırasında bir dizi işbirliği anlaşmasının imzalandığını anımsattı.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-