DEBKA: “TÜRKİYE, RAKKA OPERASYONU İÇİN FRANSA, İNGİLTERE VE ALMANYA İLE İŞBİRLİĞİ PLANINDA”


Debka sitesi; Türkiye’nin Rakka operasyonu için Fransa, İngiltere ve Almanya ile işbirliği planladığını öne sürdü.
İsrail istihbarat örgütlerine yakınlığıyla bilinen Debka sitesi, “Irak, ABD olmadan IŞİD’i vurdu. ABD dışlanıyor. Ankara’dan yapılan bir açıklamada Türkiye Rakka operasyonu için Fransa, İngiltere ve Almanya ile işbirliği planlıyor. Amerika ise zikredilmiyor. Ayrıca, Trump Yönetimi Rakka operasyonunda Türk ordusunu istemiyor” dedi.
Irak hava kuvvetlerinin 24 Şubat’ta Suriye’de İslam Devleti’ne yönelik ilk bombardıman gerçekleştirdiğine dikkat çeken İsrailli site, “Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü General Tahsin İbrahim Bağdat baskınının Moskova, Şam ve Tahran ile koordine edildiğini belirtti. Irak Başbakanı Haydar İbadi de Suriye’deki baskına değinirken ABD’den söz etmedi. Bağdat’tan yapılan açıklamalarda ABD’den bahsedilmemesi İslam Devleti ile savaşın geleceği ve Amerika’nın operasyondaki yeri açışından  büyük önem taşıyor. Haydar İbadi,  Musul’un kurtarılması için ABD’nin Irak ve Suriye’deki Komutanı General Stephen Townsend ile birlikte çalışırken diğer cephelerde Rus ve İranlı ortaklarını kullanarak ikili bir oyun oynayabileceğini iddia etti” şeklinde kaydetti.

Pentagon’un  Suriye’deki operasyonlar için daha çok bölgesel askeri gücüne dayanan tavsiyelerde bulunması olasılığına da yer veren Debka, “IŞİD ile savaş,  Washington’dan uzaklaştığı yönünde başka işaretlerin de olduğunu savunarak  “Trump Yönetimi, Rakka’nın  IŞİD’ten alınmasına yönelik taarruzda Türk ordusunun herhangi bir rolü üstlenmesine itiraz ettiğini belli etti”  diye yazdı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-