FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG: “ALMANYA’DA KONUŞABİLİR AMA KENDİ MEMLEKETİNDE DE ÖZGÜRLÜKLERE SAYGILI OLMAK ZORUNDADIR”


Frankfurter Allgemeine Zeitung ise Başbakan Yıldırım’ın miting düzenlemesinin bazı şartları olduğuna dikkat çektiği haberinde, “Buradan yola çıkıldığında Türkiye Başbakanı Almanya’da konuşabilir, ama bunu yaparken buradaki ve memleketindeki düşünce ve basın özgürlüğüne de saygılı olmak zorundadır” ifadelerini kullandı.
Alman gazetesi şöyle devam etti:

“Avrupa’nın değerler temeli arasında herkesin istediği anayasa reformunu talep etme hakkı var. Ama özellikle devletin uyguladığı şiddete karşı herkesin yargı önünde hakkını arama özgürlüğü olduğu yönündeki eleştirilerin de kabul görmesi gerekir. Buradan yola çıkıldığında Türkiye Başbakanı Almanya’da konuşabilir, ama bunu yaparken buradaki ve memleketindeki düşünce ve basın özgürlüğüne de saygılı olmak zorundadır. Burada yaşayan memleketlilerinden nasıl bir ülke ile gurur duymalarını talep ediyor acaba? Halkın gerçek iradesini yerine getirdiklerini ileri süren kimi demagogların gözlerini bağımsız yargıya ve özgür basına dikmiş olmaları bir rastlantı değil. Bu yeni liderlik anlayışı Beyaz Saray’a kadar ayak basabildi. Başka halklara karşı değil, ama bu tarz gelişmelere karşı ayağa kalkma zamanı!” .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-