WASHINGTON POST: “ESAD, SURİYE’DE ŞOFÖR MAHALLİNDE”


Washington Post gazetesi; Cenevre görüşmelerine dikkat çektiği haberinde, “Suriye barış görüşmeleri yeniden başlıyor ama Esad şoför mahallinde” dedi.
Washington Post gazetesi; Suriye’de son dönemde bir dizi faktörün sonucunda durumun Esad Yönetimi lehinde geliştiğini öne sürdüğü haberinde, “Bunda Rusya ve İran’ın Türkiye ile başlattığı paralel diplomatik süreç etkili oldu” diye yazdı.
BM’nin arabuluculuğundaki Cenevre görüşmelerinden pek bir ilerlemenin beklenmediğini belirten gazete, son dönemde bir dizi faktörün sonucunda durumun Esad Yönetimi lehinde geliştiğini belirterek, “Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın güçleri, 2016 yılında önemli zaferler elde etti, en önemlisi de isyancıların elindeki Halep’in doğusunun yeniden alınması. Rusya ve İran, Esad’ın en ses çıkaran bölgesel muhalifiyken onun en sadık müttefikleriyle ortak bir zemin bulan Türkiye ile birlikte paralel bir diplomatik süreci başlattılar. Ayrıca Suriye liderinin iktidardan uzaklaşması konusuyla  halefinden çok daha az ilgili gibi görünen yeni bir Amerikan başkanı var” şeklinde kaydetti
Tüm bu faktörlerin, ağırlıklı biçimde Esad’in lehinde olduğunu ifade eden ABD’li gazete, “Rusya’nın askeri müdahalesinin başladığı 2015 yılından beri  Esad üstünlüğü eline geçirirken isyancılar darmadağın bir hale geldi” dedi.

Gazete, Trump’ın ise İslam Devleti’ne odaklandığını kaydettiği haberinde, “Trump Yönetiminin hala ABD’nin Suriye politikasını gözden geçiriyor. Bu sürecin sonunda ise yaklaşımının Obama Yönetimi’nden ne ölçüde ayrılacağı ise belli değil” diyerek haber analizini noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-