JUNKER’DEN RADİKAL ÖNERİ: “BREXIT SONRASI İNGİLTERE VE TÜRKİYE AB’NİN YÖRÜNGESİNDE YER ALABİLİR”


Brexit sonrasına ilişkin senaryolar üretilmeye devam edilirken  Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Brexit’in ardından AB’nin çekirdek üyeleri ve yörüngesindeki devletlerden oluşabileceğini belirtti ve yörüngede yer alabilecek ülkeler olarak İngiltere ve Türkiye’yi örnek gösterdi
Brexit sonrasına ilişkin senaryolar üretilmeye devam edilirken Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’den dramatik bir yapısal değişim olarak nitelenen bir öneri geldi. Juncker, Brexit’in ardından AB’nin çekirdek üyeleri ve yörüngesindeki devletlerden oluşabileceğini" belirtirken yörüngede yer alabilecek ülkeler olarak İngiltere ve Türkiye’yi örnek gösterdi.
ANKA’ya göre, Jean-Claude Juncker, AB için radikal yeni bir vizyon ortaya koydu. Haberde “Yeni plan, AB’nin çekirdek üyelerinden oluşan daha küçük bir grup ve tam üyelik için hazır olmayan diğer ülkeler için farklı aidiyet düzeylerini öngörüyor” denildi.
Haberde Juncker’ın Brexit sonrası Avrupa Birliği’nde Birleşik Kraliyet ve Türkiye için rolleri öngören radikal bir reformu içeren bir vizyonunu” ortaya koyduğunun altı çizildi.
Belçika’nın Leuven kentinde düzenlenen bir konferansta konuşan Juncker, ‘Daima 28 üyeli bir grup olarak mı ilerlemek istiyor muyuz? Veya daha hızlı ilerlemek isteyenler, diğerlerini etkilemeden bunu gerçekleştirebilmesi midir?’ sorusunu sordu.Ardından Juncker, Birliğin, her üyesinin savunma alanı dahil ilgilenmedikleri projelere katılmaya mecbur edilmemesi durumunda daha iyi işleyebileceğini savundu.
Haberde bu çerçevede çekirdek üyeler ile yörüngedeki devletlerden oluşan yeni bir format öneren Juncker’in örnek olarak yörüngedeki devletlerin arasında AB’den ayrılma kararı veren İngiltere ile AB’ye aday olan Türkiye’nin yer alabileceğini ifade ettiğine" dikkat çekildi.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-