FINANCIAL TIMES: “ERDOĞAN, KENDİNİ DEMİR YUMRUKLU BİR LİDER OLARAK SUNUYOR”


Financial Times gazetesi;Türkiye’deki son gelişmelere dikkat çektiği haberinde, Erdoğan’ın kendini demir yumruklu bir lider olarak sunduğunu öne sürdü.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bir tehlike gördüğünü ve devrimini tamamladığını belirten İngiliz Financial Times gazetesi, Erdoğan’ın kendini demir yumruklu bir lider olarak sunduğunu kaydetti.
15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili okullarda gösterilen videoları hatırlatan gazete, Erdoğan ile Mustafa Kemal Atatürk arasında yöntem benzerliği olduğunu belirtti.
Değiştirilen müfredatı devrim diye niteleyen gazete, “Esas mesaj Atatürk kurucu, Erdoğan koruyucu olduğu şeklinde” dedi.
“Atatürk gibi Erdoğan da kendini gücü halkın iradesinden gelen ve ideallerini yansıtacak şekilde toplumu yeniden yaratan bir sosyal mühendis unvanına sahip demir yumruklu bir lider olarak sunuyor” diyen İngiliz gazetesi, “Erdoğan, 15 Temmuz’un ardından tasfiyelere yoğunlaştı. Erdoğan’ın başlattığı devrimi tamamlaması için 16 Nisan’daki referandumu kazanması gerekiyor” diye yazdı.
Gazeteye konuşan Erdoğan’a yakın bir kaynağın ihraç edilen kamu görevlileri yerine AKP’ye yakın isimlerin getirildiğini söylediğini belirten Financial Times aynı kişinin, “Arkadaşım Erdoğan bir tehdit görüyor, gerçek bir tehdit, bu yüzden bununla savaşmalı. Kaygı verici olan ise bunun hiçbir zaman sona ermemesi ve kimsenin kendini güvende hissetmemesi” şeklindeki sözlerine de yer verdi.
Gülen’e yakın isimlerin 10 milyon dolarlık mal varlığına el konulduğu kaydeden gazete, “10 yıldır bu iş sahipleri, Erdoğan ve Gülen sekülerlere karşı işbirliği yaparken hükümetten aldıkları sözleşmelerle zenginleşti” ifadelerini kullandı.

‘Partili cumhurbaşkanlığına’ da yer veren Financial Times, Erdoğan’ın bir danışmanının yeni sistemin Erdoğan’ın halka daha çok hesap vermesi için yapıldığını belirterek sarf ettiği “Sayın Erdoğan uzun zamandır, Kemalistlere, sekülerlere, Gülencilere karşı bir mücadele veriyor. Etkileri hemen ortadan kalkmadı, Cumhurbaşkanı seçilmesinin gerektirdiği ne yapmaya kalksa engelliyorlar” şeklindeki sözlerini de aktardı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-