TIME: “ERDOĞAN, HİÇBİR ŞEYİ ŞANSA BIRAKMIYOR”


Time dergisi; Türkiye’de anayasa değişikliğine dikkat çektiği haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hiçbir şeyi şansa bırakmadığını yazdı.
Amerikan’ın haftalık yayınlanan önemli haber ve politika dergilerinden Time, “Bu aşamada referandum sonucu belli değil. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yoğun kampanya yürütmesi bekleniyor. Erdoğan hiçbir şeyi şansa bırakmıyor” dedi.
Erdoğan’ın karizmasının referandumun sonucunu etkileyebileceğini öne süren Time, “Kuşkusuz ki anayasa değişikliği onaylanırsa Erdoğan’a çok büyük ve yeni sorumluluklar verilir. Kabul durumunda Erdoğan’ın iktidar üzerindeki kontrolünü güçlendirir. Öneriyi kaybederse ise Erdoğan için mahcup edici bir yenilgi oluşturur ve ülke için yeni bir siyasi belirsizlik dönemini başlatır” şeklinde kaydetti.

Önümüzdeki haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülke çapında ‘evet’ oyu için yoğun bir kampanya yürütmesinin beklendiğine vurgu yapan ABD’li dergi, “Kampanyada güvenlik ve istikrar temalarına vurgu yapılacak. Cumhurbaşkanı popüler ama kutuplaştırıcı bir şahsiyet olmayı sürdürüyor ve karizması sayesinde referandumda bir zafer elde edebilir. Oylama gittikçe anayasadaki değişikliklerden çok Cumhurbaşkanı ile ilgili gibi görünüyor” ifadeleriyle haberini noktaladı. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-