RUDAW: “BARZANİ VE YILDIRIM PKK, MUSUL VE EKONOMİYİ GÖRÜŞTÜ”


Türkiye’deki temaslarını sürdüren Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmede “Ekonomi ve enerji” üzerinde durulduğu bildirilirken ele alınan konuların arasında “PKK’nın Şengal’daki varlığı, Musul operasyonu ve Suriye’nin bulunduğu” belirtildi.
KDP’ye yakınlığıyla bilinen Erbil merkezli Rudaw İngilizce’ye göre, Mesud Barzani’ye eşlik eden heyetin üyelerinden IKBY Başkanlığı Genel Sekreteri Fuad Hüseyin, Rudaw’a yaptığı açıklamada Barzani ile Yıldırım arasındaki görüşmede başta ekonomi olmak üzere ikili ilişkilerdeki bir dizi konunun ele alındığını anlattı.
ANKA’ya göre, Huseyin’in Türkiye’nin Kürt Bölgesel Yönetimi’ni bölgedeki ekonomik krizi görüşmek üzere davet ettiği belirtildiği haberde Kuzey Irak’ta 2014 başlayan ekonomik krizin bölgeye yatırım yapan Türk şirketlerine zarar verdiğine dikkat çekildi.
Rudaw İngilizce haberinde, Barzani ile Başbakan Yıldırım arasındaki görüşmede ele alınan konuların arasında da PKK’nın Şengal’daki varlığı, Irak’ın Musul kentine yönelik taarruzu ve Suriye meselesinin de bulunduğunu kaydetti.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-