VOLKSTIMME: “2.DÜNYA SAVAŞINDAN SONRA ALMAN TOPRAKLARINDA BİR DİKTATÖR İÇİN DÜZENLENEN EN BÜYÜK REKLAM KAMPANYASIYDI”


Volkstimme gazetesi; “Binali Yıldırım’ın etkinlikte boy göstermesi şok edici”  dediği haberinde, “Herhalde İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Almanya topraklarında bir diktatör için düzenlenen en büyük reklam kampanyasıydı bu” dedi.
Alman gazetesi ayrıca, “Almanya’da yaşayan Türkler bu yeni baskı rejiminin temsilcisine alkış tutuyor. Buradan şu sonuç çıkarılabilir: Liberal bir toplumda iyi bir yaşam sürdürüyor olmak otomatikman demokratik görüşlere sahip olmayı beraberinde getirmiyor. Başka ülkelerde de görüldüğü üzere göçmenler çoğu kez ülkelerindeki sorunların bir parçası haline geliyorlar” diye yazdı.

Gazete haberinde, “Herhalde İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Almanya topraklarında bir diktatör için düzenlenen en büyük reklam kampanyasıydı bu. Korkunç olan şey Almanya’daki Türk azınlık içinde demokrasiye karşı olanların büyük çoğunluğu oluşturması. Türkiye’de eğitim görmüş seçkinlere ve özgür basına karşı gelişigüzel kampanyalar düzenlenirken, Türkiye kökenli Almanlar ve yıllardır Almanya’da yaşayan Türkler bu yeni baskı rejiminin temsilcisine alkış tutuyor. Buradan şu sonuç çıkarılabilir: Liberal bir toplumda iyi bir yaşam sürdürüyor olmak otomatikman demokratik görüşlere sahip olmayı beraberinde getirmiyor. Başka ülkelerde de görüldüğü üzere göçmenler çoğu kez ülkelerindeki sorunların bir parçası haline geliyorlar” şeklinde kaydetti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-