SPUTNIK: “TÜRKİYE’NİN RAKKA ÇABASI MOSKOVA VE WASHINGTON’A BAĞLI”


Sputnik Haber Ajansı;Türkiye’nin Rakka’yı kurtarmaya yönelik çabasının, Moskova ve Washington’a bağlı” olduğunu yazdı.
Türkiye’nin El Bab’ı aldıktan sonra Rakka’ya yöneleceği yönündeki açıklamalara yer veren Rus haber ajansı Sputnik, “Türkiye’nin Rakka’yı kurtarmaya yönelik çabası, Moskova ve Washington’a bağlı. Ankara’dan yapılan, Rakka’nınTSK’nın Suriye’deki operasyonlarının nihai hedefi olduğu açıklamalarını değerlendiren askeri uzmanlar, Ankara’nın bu hedefinin Moskova ve Washington’un planlarına ne ölçüde uyduğunun henüz bilinmediğini söylüyorlar” dedi.
Ortadoğu uzmanı ve Rus siyasi ve askeri analisti AntonMardasov’un; “Türkiye, ABD’nin öncülüğündeki koalisyona, Suriye’nin kuzeyindeki topraklarının geleceğine ilişkin bir plan sundu. Ancak bu plan koalisyonun tüm üyelerini tatmin etmedi” şeklindeki görüşlerine yer veren Rus haber portalı, “Obama Yönetiminin Rakka operasyonu için Suriyeli Kürtleri kullanma planı Trump Yönetimince geri çevrildi. Ancak Trump Yönetiminin önceki yönetimin politikasından uzaklaşacağına işaret eden herhangi bir adım veya açıklama yapılmadı” diye kaydetti.
Marsadow’un, “Hiçbir şey olmayınca eski oyun kuralları işlemeye devam ediyor ve Kürtler ilerleyerek müzakereler için uygun koşulları elde ediyorlar. Trump Yönetiminin Obama’nın planını gözden geçireceğini düşünüyorum. YPG yakında (Rakka’ya hedef alan) saldırıyı durduracak. Bu çaba Türkiye destekli Arap birliklerince sürdürülecek. Ankara ise askerlerini Rakka’ya doğru gönderecek. Böyle bir gelişme ise Şam’da çok büyük rahatsızlık yaratacak. Bu nedenle ki Türkiye’nin önerdiği Rakka’yı kurtarma taarruzu Rusya ile koordinasyon olmadan gerçekleşemeyecek”  şeklindeki savlarına da yer veren Sputnik, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Donald Trump’ıngüvenli bölgeoluşturma fikri ise, Moskova’nın Suriye krizini çözmeye yönelik yaklaşımını çağrıştırıyor” yorumuyla haber analizini noktaladı.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-