TELEGRAPH: “TSK, EL BAB’A FIRTINA GİBİ GİRDİ”


Telegraph gazetesi; TSK’nın El Bab operasyonuna yer verdiği haberinde, “Türk askerleri, IŞİD’in kalesine fırtına gibi girdi” diye yazdı.
“Türk askerleri ve Suriyeli isyancılar, IŞİD’in sınıra yakın stratejik önemi büyük bir kalesine fırtına gibi girdi “diyen İngiliz Telegraph gazetesi, “Ancak Suriye rejimi ile bir çatışma riski var. Güney’den El Bab’a ilerleyen Rus destekli Suriye rejimi güçleri El Bab’a bir milden az bir mesafede. El Bab geçen ay Kazakistan’da düzenlenen barış görüşmelerinde sağlamlaştırılan Türkiye ile Rusya arasında yeni siyasi anlayışının sahada sonuç verip vermeyeceğinin ilk gerçek sınavını oluşturacak” diye yazdı.
Türkiye’nin güvenli bölgeönerisine de vurgu yapan İngiliz gazetesi, “Trump Yönetiminin güvenli bölgeleri, Suriyelilerin Avrupa’ya ve diğer yerlere göçünü azaltmanın veya durdurmanın bir yolu olarak görüyor. Türkiye ise Washington’dan YPG’nin liderliğindeki Rakka taarruzuna destek vermeyeceği güvencesini sağlamaya çalışıyor. Trump, Obama Yönetiminin Rakka planını terketmiş olsa da henüz yeni bir plan sunmadı. YPG’yi kapsamayan herhangi bir öneri ise Suriye’de sahada ABD’nin IŞİD’e karşı en güçlü müttefiki olan Kürt misillerini yalnızlaştırma riskini taşıyacak” şeklinde kaydetti.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-