IRAK: “PKK’YA DESTEK KESİLDİ”


Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi, Bağdat’ın Şengal’daki (Sincar) PKK’ya bağlı silahlı güçlere verdiği maddi desteği kestiğini söyledi.
ANKA’ya göre, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi, Bağdat’ın Şengal’daki (Sincar) PKK’ya bağlı silahlı güçlere verdiği maddi desteği kestiğini söyledi. Nuceyfi, Bağdat ile Ankara arasındaki ilişkilerin normalleştiğini de ifade etti.
KDP’ye yakınlığıyla bilinen Erbil merkezli Rudaw gazetesine konuşan Usame Nuceyfi, Türkiye ile ilişkileri “Sanırım Irak ve Türkiye ilişkileri normalleşti. Bu çerçevede yapılan siyaset gayet nettir” sözleriyle değerlendirdi.
Başika’daki Türk askerleriyle ilgili de konuşan Nuceyfi, “Türk güçlerin o bölgelerden çekilmesine karar verildi ancak bu karar Musul’un kurtarılmasından sonraya ertelendi” ifadelerini kullandı.
Nuceyfi, Bağdat’ın Şengal’de (Sincar) bulunan PKK’ye bağlı silahlı güçlere verdiği maddi desteği kestiğini belirtirken de “Bu konuda Bağdat, Ankara ve Erbil arasında bir anlaşma yapıldı. Bu anlaşma ABD’nin gözetimi altında oldu ve söz konusu destek kesildi” şeklinde konuştu.
Türk askerlerinin Musul’a girme gibi bir düşüncesinin olmadığını dile getiren UsamaNuceyfi, “Türkiye terörle mücadelede konusunda bize destek oldu çünkü kendisi de bu terör eylemlerinden büyük zarar gördü. Bölgeyi güvenlik konusunda tamamen kontrol altına almak için Bağdat, Ankara ve Erbil arasında en üst düzeyde anlaşma yapıldı” sözlerini de kullandı.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-