BRAUNSCHWEIGER ZEITUNG: “YILDIRIM’IN ZİYARETİNE, KAMUOYU ÖNÜNDE KARŞI HAREKETTE BULUNMAK ZOR OLMAZ”


BraunschweigerZeitung gazetesi; AKP’nin Almanya’da referandum kampanyasını başlatmasının beklendiğine ve  Başbakan Binali Yıldırım Cumartesi günü Oberhausen kentinde düzenlenecek bir etkinliğe katılacağına dikkat  çektiği haberinde, “Yıldırım’ın ziyaretine kamuoyu önünde bir karşı harekette bulunulması çok da zor bir şey olmasa gerek. Örneğin Angela Merkel neden işini yaptığı için yargılanan, hayatı güvence altında olmadığı için ülkesinden kaçan bir kişi olan Cumhuriyet gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile büyük bir sahnede tartışma programına katılmıyor?” dedi.
Gazete ayrıca, “Yıldırım’ın Almanya’da kamuoyuna seslenmesi rastlantı değil. Ziyaret Almanya’da birtakım rahatsızlıkların gündeme geldiği bir dönemde gerçekleşiyor” diye yazdı.

Alman gazetesi, “Yıldırım’ın Almanya’da kamuoyuna seslenmesi rastlantı değil. Ziyaret Almanya’da birtakım rahatsızlıkların gündeme geldiği bir dönemde gerçekleşiyor. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) üyelerine yönetilen son casusluk suçlamaları ve bununla bağlantılı olarak Almanya’da konutlara yapılan polis baskınları bunun kanıtı. Türkiye yönetimine güvensizlik ne kadar büyük olsa da, mülteci krizi kapsamında yardıma devam eden ülke konumu ile önemini koruyor. Ancak Yıldırım’ın ziyaretine kamuoyu önünde bir karşı harekette bulunulması çok da zor bir şey olmasa gerek. Örneğin Angela Merkel neden işini yaptığı için yargılanan, hayatı güvence altında olmadığı için ülkesinden kaçan bir kişi olan Cumhuriyet gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile büyük bir sahnede tartışma programına katılmıyor?” şeklinde kaydetti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-