FINANCIAL TIMES: “BASKILAR, YATIRIMCILARI RAHATSIZ EDİYOR”


 

Financial Times gazetesi; Türk ekonomisini irdelediği haberinde,  Türkiye içindeki siyasi gerginlik ve darbe girişimi ardından yaşanan baskıların yatırımcıları rahatsız ettiğini yazdı. İngiliz gazetesi ayrıca; “Gazetecileri tutuklayıp akademisyenleri kovmak, yabancı para çekmek isteyen bir ülke için iyi bir görüntü oluşturmuyor” dedi.

Financial Times gazetesi; Companies&Markets ekinde Katie Martin imzalı haber analizinde, “Baskılar yatırımcıları rahatsız ediyor.Gazetecileri tutuklayıp akademisyenleri kovmak, yabancı para çekmek isteyen bir ülke için iyi bir görüntü oluşturmuyor” diye yazdı.

 ABD’de Trump’ın başkan seçilmesinden bu yana Meksika Pesosu’nun Amerikan Doları karşısında yüzde 7,5 değer kaybettiğine, Türk Lirası’ndaki değer kaybının ise yüzde 11’leri bulduğuna dikkat çeken İngiliz gazetesi, “Bu tamamen Türkiye’nin hatası değil. OPEC’in (Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü) petrol üretimini kısma kararı da, petrol ithal eden bir ülkenin para birimi olarak Türk Lirası üzerinde etkili oldu” şeklinde kaydetti.

Türkiye Merkez Bankası’nın çürümeyi durdurabileceğini belirten gazete, geçen ay Merkez Bankası’nın yaptığı faiz artırımına dikkat çekti. Financial Times, faiz artırımının Türk Lirası üzerindeki olumlu etkisinin sadece bir saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu adıma çok sert tepki verdi” sözleriyle haber analizini noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-