KIZILHAÇ: “SAVAŞ SUÇLARINA HOŞGÖRÜ ARTIYOR”



 
Uluslararası Kızılhaç Komitesi, işkenceyi ve sivillerin bombalanmasını meşru sayanların sayısının arttığı uyarısında bulundu.


Uluslararası Kızılhaç Komitesi 16 ülkeyi kapsayan bir anketle 17 bin kişiye savaşla ilgili konulardaki düşüncelerini sordu. Araştırma kamuoyuna hâkim olan görüşlerle, başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daimi üyeleri olmak üzere devletlerin ve silahlı grupların politikaları ve eylemleri arasında önemli farkların bulunduğunu ortaya çıkardı. Kızılhaç Komitesi sözcüsü Ewan Watson Deutsche Welle’nin araştırmayla ilgili sorularını yanıtladı.

DW: Araştırmadan çıkan en endişe verici konular hangileri?

Ewan Watson: Genellikle savaşın da sınırlarının olması gerektiği dile getirildi. Ancak ankete katılanlara sorulan sorular somutlaştıkça, doğru yanıtın hangisi olacağına karar vermeleri zorlaşıyor. Örneğin yüzde 36’sı yasalara aykırı olmasına rağmen esir düşen düşman muhariplere işkence yapılmasını doğru buluyor. Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ABD, Çin, Rusya, Fransa ve İngiltere’de, sivillerin de ölmesi ihtimaline rağmen düşmana ait meskûn bölgelere saldırılmasını doğru bulmayanların oranı yüzde 40’ı geçmiyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-