LOWY ULUSLARARASI POLİTİKA KURUMU: “TÜRKİYE DÜNYANIN EN YAYGIN DİPLOMASİ AĞINA SAHİP ÜLKELERDE 6.


Lowy Uluslararası Politika Kurumu’nun yayımladığı 2016 Küresel DiplomasiEndeksi’nde ülkeler kurdukları dış ilişkiler itibarıyla sınıflandırıldı.
ANKA’ya göre; Avusturalya-Didney merkezli think tank kuruluşu Lowy Uluslararası Politika Kurumu’nun yayımladığı 2016 Küresel Diplomasi Endeksi’nde ülkeler kurdukları dış ilişkiler itibarıyla sınıflandırıldı. Türkiye 225 dış temsilcilikle dünya 6’ncısı oldu.
Türkiye dünyanın en yaygın diplomasi ağına sahip altıncı ülkesi oldu. Türkiye sahip olduğu diplomasi ağının yaygınlığı itibarıyla OECD bünyesinde dördüncü, G20 ülkeleri arasında ise altıncı sırada yer aldı.
Endekste 42 ülke sıralandı. Buna göre, büyükelçilikler dahil 270 dış temsilciliği bulunan ABD, diplomasi ağı en büyük birinci ülke oldu. 267 diplomatik temsilcilikle Fransa ikinci sırada, 258 diplomatik temsilcilikle Çin üçüncü sırada yer aldı.
Dördüncü sırada bulunan Rusya Federasyonu’nun 243, beşinci sırada bulunan İngiltere’nin 236, altıncı sırada bulunan Türkiye’nin ise 225 dış temsilciliği bulunuyor.
Türkiye bu endekste, Almanya, Japonya, İspanya, İtalya, İsviçre, Hollanda, Belçika, İsrail, İskandinav ülkelerini geride bırakmış oldu.
Türkiye’nin 132 büyükelçilik ya da yüksek temsilciliği, 80 konsolosluk ya da başkonsolosluğu, 12 diplomatik görevlisi bulunuyor.

Türkiye bu sonuçla G20 ülkeleri arasında en yaygın diplomasi ağı bulunan 6’ncı, OECD ülkeleri arasında ise en yaygın diplomasi ağı bulunan 4’üncü ülke oldu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-